• Order today for delivery on Monday
 • 60 days return policy

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Outwell Scenic Road 250SA Tall

Item ID: OAS110810

Outwell Scenic Road är ett självstående husbilstält som i stället för tältstänger använder luftkanaler. Med ett djup på 250 cm och vinklade luftkanaler får förtältet mycket bra med utrymme. Tältet är helt sjävlstående så det går bra att lämna på campingen vid en tur med bilen. Slussen klarar husbilar där fästet sitter på en höjd mellan 240 och 290 cm. Sorry - this product is currently not avaiable for purchase.

To the web shop's start page »

Sitemap »

Bredd: 340 cm 
Takhöjd husvagn: 240 - 290 cm
Bredd på list: 300 cm
Djup: 250 cm (exklusive sol/regnskydd och sluss)
Golvyta: ca 8,5 m²
Vikt: 26 kg

 

Snabbrest självstående husbilstält

Outwel Scenic Road 250 Tall är ett husbilstält med luftkanaler från Danska Outwell. Tältet är extremt lätt att montera och resa. Fäst bara tältduken i marken med slussen mot husbilen, pumpa upp de i tältduken integrerade kanalerna som bildar ramen på tältet från en ventil. Fäst sedan tältet i kederlisten på husbilen/markisen och fäst tältlinorna. Enda stången är den som sitter över det lilla skyddet vid öppningen framtill.

 

Outwell Scenic Road 250SA Tall

 • Enkel montering genom luftkanaler som pumpas på ett ställe i stället för tältstänger
 • Själstående gör att det går bra att lämna vid utflyckter från campingen
 • Fastsytt golv ger ett bättre klimat i tältet och minskar risken för kalldrag och småkryp
 • Sovkabin för två personer finns som tillval (ingår ej)
 • Slussen har en dörr på vardera sida
 • Dörrarna mellan tält och sluss går öppna helt
 • Bockade luftkanaler ger en bra höjd i hela tältet (225 cm vid nocken)
 • Ljus och rymligt med med stora fönster och ett djup på 250 cm. 
 • Tonade fönster ger behagligt ljus och minskar insysnen
 • Gardiner med dragkejor för enkel justering av ljus och insyn
 • Dörren fram går öppna helt med eller utan myggnät
 • Regn och vindskyddad ingång fram
 • Myggnät på dörr fram och i ventilationen
 • Duken är förstärkt på samtliga utsatta ställen
 • Låsventiler i samtliga kanaler (skyddar tältet ifall luften går ur en kanal)
 • Pump med tryckmätare, markpinnar och tältväska ingår


 

 

 

 

 

 

 

 

Om Outwell Scenic Road 250SA Tall

Outwell Scenic Road är ett hustält med en riktigt hög komfort. Tack vare djupet på 2,5 meter och de bockade luftkanalerna som ger en bra takhöjd i stora delar av tältet så är det ett tält som ger bra med användbar yta. Husbilen blir enkelt tillgänglig antingen via den stora dörren fram eller via de små dörrarna på sidan av slussen. Under varma dagar går hela fronten öppna för att skapa en skyddad uteplats. Är det småkryp i farten är det bara att dra för myggdörren fram. Tältet har även ett fastsytt golv vilket tar bort kalldrag och håller ute småkryp samt minskar kondensen.

Slussen har fullstora dörrar så tältet går öppna upp helt mot husbilen. Vill man sedan åka iväg med bilen och lämna tältet är det bara att stänga dörrarna och dra ur slussen ur husbilens kederlist. Behövs det extra sovplatser finns även en sovkabin för två personer somm tillval.

De stora tonade fönstren ger en ljus innemiljö samtidigt som de minskar insynen. Tältets fönster är utrustade med gardiner som med dragkedjor. Så det är enkelt att reglera både ljus och insyn i tältet. Tältduken i sig är kraftig och med en vattenpelare på 6000 mm och tejpade sömmar behöver man inte oroa sig för att det inte ska klara regn och rusk. 


Smart Air
Smart air tekniken lanserades för fyra år sedan i familjetält och har där fått mycket uppmärksamhet just för att de är så oerhört enkla och snabba att montera och demontera.


Frågor och svar Air/Smart Air
1. Hur tåliga är luftkanalerna?
Kanalerna består av tre lager. Ytterst är ett lager kraftigt polyester, sedan ett skyddande lager PVC och sen kommer själva kanalen i TPU. Konstruktionen gör att kanalerna är mer tåliga mot vind än stål och glasfiberstänger. Viktigt är dock att man bara använder en pump med tryckmätare och inte pumpar upp ett högre tryck än 0,8 bar då det riskerar att förstöra kanalerna.

2. Vad händer om det går hål i kanalen eller en ventil går sönder? Rasar tältet ihop?
Kanalerna är separerade med ventiler. Så tältet rasar inte ihop om det skulle gå hål i en kanal. De går även laga med en gaffertejp/silikontejp. Både kanaler och ventiler är helt utbytbara. 
 

Accessories for this item
Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart