• 60 days return policy

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Outwell Vermont 7P Tent 2020

Item ID: OAS111063

För den stora familjen eller för er som letar ett stort tält med komfort och kvalitet i toppklass är Outwell Vermont 7P ett tältet att titta på. Tre mörklagda sovrum, två ljusa allrum med en takhöjd på 225 cm och flexibla öppningar ger en fantastisk komfort. Stålstänger, kraftig tältduk, fastsytt golv i huvuddelen av tältet samt förstärkningar på utsatta delar ger ett familjetält med en riktigt bra prestanda.
 Sorry - this product is currently not avaiable for purchase.

To the web shop's start page »

Sitemap »

Antal personer: 7
Antal sovrum: 3
Takhöjd: 225 cm
Golvyta: ca 35 m²
Vikt: 49,3 kg (2 väskor: Tält 31,1 kg, Stänger: 18,2 kg) 


 

Stort premiumtält

Ett tält som inte bara är lika rymligt som en större husvagn utan även ger en riktigt bra komfort på campingplatsen. Oroa er inte heller för att det ska vara instabilt. Stålstänger och en kraftig duk med förstärkta punkter och extra kraftiga tältlinor i fronten och baktill ger en mycket bra stabilitet även i kraftigare vindar. Tältet är testat till att klara vindar ända upp till 24 m/s så låt inte några blåsiga dagar stoppa er. 


 

Outwell Vermont 7P Familjetält

 • Mycket stabilt. Testat mot vindar av orkanstyrka (24 m/s)
 • Tre zoner: ytterrum, innerrum och sovrum (wet room, dry room & inners)
 • Ytterrum: rum med löstagbart golv som är enkelt att rengöra (perfekt att kunna gå in och ut i oavsett väder).
 • Innerrum: med golv som är fastsytt i tältduken för att skydda mot kalldrag, fukt och småkryp. Perfekt för umgänge på kvällar eller kallare dagar.
 • Extra lång sovkabin (230 cm) med högre tak längst in ger utrymme att röra sig eller för förvaring
 • Tre sovrum där mellanväggarna går öppna upp för att skapa två eller ett rum
 • Mörkt kraftigt tyg med lågt ljusgenomsläpp i sovkabinen. Släpper igenom mindre ljus och minskar effekten av morgonsolen
 • Outwell Quick & Quiet Inner door - Stora sovrummet har utöver dragkedjan en magnetlist så den går öppna och stänga utan dragkedja
 • Stora panoramafönster i ytterrummet ger en fantastisk utsikt
 • Ytterrummet skyddas av utvikta kanter på tältduken och uppvikta kanter på golvet
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Inbyggda gardiner som regleras med dragkedjor
 • Stålstänger ger stabilitet och mindre rörelser vid vind
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Tre öppningar gör tältet enkelt tillgängligt och ger ytterligare möjlighet att ventilera tältet. Bra för semestrar i varmare klimat
 • Öppning fram med dubbla dragkedjor som ger flexibla öppningsmöjligheter
 • Regnskyddad öppning på ena sidan
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt i alla dörröppningar till tältet
 • Kabelgenomföring både till tältet och till sovkbainen
 • Outwell Hook Track System - häng taklampor eller utrustning upp till 1,5 kg längs listen (fästen ingår) 
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker, förstärkta remma i fronten och baktill
 • Nätfickor för förvaring i sovrummen
 • Tältet är fördelat i två kraftiga väskor för enklare hantering (Tält + Stänger)


 

 
 

 

Om Outwell Vermont 7P Familjetält

Det nya Vermont 7P är en större variant av det prisade Outwell Montana 6P. Familjetältet är ett sju-personers tält med tre rymliga mörkladga sovrum och två rymliga allrum. Med en kraftig duk med en vattenpelare på hela 6000 mm och stålstänger är det ett tält med en riktigt bra prestanda mot både vind och vatten. 

Tältet bygger på tre zoner. En princip som är vanlig i England och brukar kallas för ytterrum, innerrum samt sovrum. Ytterrummet med löstagbart golv som antingen kan användas som matplats eller för att hänga blöta kläder och förvara utrustning. Nästa zon är det vanliga allrummet med ett helt förseglat golv  där man med fördel kan lägga in matta och möblera för umgänge på kvällar eller regniga dagar då man inte ska gå in och ut ur tältet allt för mycket. Sista zonen är då sovrummen som består av tre sovrum. 

Vermont 7P har tre öppningar, två stycken från sidorna och en framifrån. Två sidoöppningar varav en är regnskyddad gör att både sovdelen och det inre rummet blir enkelt tillgängligt medan den stora öppningen framtill ger direkt tillgång till ytterrummet samt öppnar upp tältet varma dagar. Den stora dörren i fronten kan öppnas på ett antal olika sätt där man kan anpassa öppningen till allt från tältets hela bredd, en sida eller bara överdelen. 
 

Allrummen

Tältet har två större rum för umgänge. Det går även bra att öppna upp dörren mellan de två rummen för att få ett stort rum. Stora tonade fönster längst sidorna och panoramafönstren fram ger ett mycket behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn. Tältets fönster är dessutom utrustade med ihoprullningsbara gardiner som justeras med dragkedjor vilket gör det enkelt att välja hur mycket ljus eller insyn man vill ha. 

Det yttre rummet har tack vare de stora fönstren en fantastisk utsikt och kan med fördel användas för att äta eller umgås i. Det löstagbara golvet gör det lätt att rengöra så det gör inte lika mycket att man har mycket trafik in och ut ur tältet i alla väder. Yttertältet har ett skydd på utsidan längst ned kring det yttre rummet för att hålla borta fukt och minska risken för kalldrag. Den stora ytterdörren kan öppnas på ett antal olika sätt där man kan anpassa öppningen till allt från tältets hela bredd till bara en enskild panel. Öppnar man tältet helt fungerar rummet mer som ett solskydd och ger känslan av att sitta ute under tak.

Det innre rummet har ett helt förseglat golv. Genom att stänga dörren till det yttre rummet kan man då försäkra sig om att det inte uppstår något kalldrag eller kommer in några småkryp. En mycket uppskattad egenskap kvällstid. Det fastsydda golvet ger även ett bättre klimat i tältet med mindre kondens och bättre värme vid kallare väder.

Outwell HookTrack System
Outwell HookTrack System gör det enkelt att fästa lampor eller andra tillbehör i tältet. De medföljande krokarna gör det även möjligt att hänga upp utrustning eller kläder i tältet. 
 

 

 

Sovkabinen

Sovkabinen är uppdelad i tre sovrum (2+3+2). Väggarna mellan sovrummen går att ta bort ifall man vill ha två sovrum eller samla hela familjen i ett stort sovrum. En unik detalj är den extra rymliga sovkabinen (Outwell Ambassador Master Bedroom) som gör att man får extra utrymme både i längden och höjden mot normala tältkabiner där sängarna tar upp hela längden och bakväggen ofta ger låg höjd i stora delar av rummet. Perfekt för att flytta in packning i sovkabinen eller bara ha lite extra yta att röra sig på.  

Outwell Dark Inners
Ett kraftigare mörkt tyg i hela sovkabinen minimerar effekten av många tältcampares värsta fiende, morgonsolen.
 

 


Outwell Quick & Quiet
Stora sovrummet har utöver dragkedjan en magnetlist så den går öppna och stänga utan dragkedja (Outwell Quick & Quiet Inner door). En lösning som gör att det går ta sig in och ut ur sovkabinen utan att väcka resten av familjen.  

 

 

 

 

 

Övrigt

Tältet har en ordentligt tilltagen ventilation som enkelt går att reglera för att få önskat luftflöde. Tältduken är helt vattentät med tejpade sömmar och är flamskyddsbehandlad. Huvudddelen av tältet har även ett förseglat golv sytt till yttertältet. Frontsektionen (yttre rummet) har ett löst golv med uppvikta kanter samt så har ytterduken en utvikt kant. Samtliga stänger har samma längd och markpinnarna är färgmarkerade för enklare montering.


 

BrandOutwell
Sleeps7
Number of bedrooms3
FlysheetOuttex® 6000 Pro, 100% polyester
Hydrostatic Head6000 mm
PolesSteel Poles Ø19 mm, Duratec fiberglas Ø9 mm
Ceiling height215 cm, Inner tent 205 cm
InnertentDark Inner: Dark roof panel and sides reduce light penetration to improve sleep quality, 100% polyester
Floor areaAppr: 35 m²
Groundsheet (constuction)Sewn-in Ground System
Floor (material)Double-coated waterproof polyethylene, 100% polyethylene, 10 000 mm hydrostatic head
Pack SizeFlysheet: 106 x 40 x 40 cm, Poles: 76 x 22 x 18 cm
WeightTält: 31.1 kg, Stänger: 18.2 kg
ConstructionTunnel tent
Transport bag / storage2 bags (Tent, Poles)
Tinted windowsYes
5
Based on 3 ratings

Reviews (2)

|
Verified Buyer
Ett jättefint tält. Rymligt och bra.
|
Verified Buyer
Superfint och rymligt tält!
Accessories for this item
Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart