• Order today for delivery tomorrow
 • Price promise
 • 60 days return policy
 • Fast shipments 

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Outwell Rock Lake 6ATC Tent 2020

Item ID: OAS111055
(3)
Show

För er som vill ha det bästa. Två mörklagda sovrum och ett stort allrum ger bra med plats för familjen med upp till fyra barn. Ett fastsytt golv kombinerat med en tältduk som blandar bomull och polyester ger Outwell Rock Lake 6ATC ett betydligt bättre inomhusklimat än andra familjetält både vid stark sol och dåligt väder. 

Luftkanaler i stället för stänger ger enkel montering. En bra detalj är även att öppningen fram går öppna helt för att använda tältets allrum som ett skyddtat uterum.

 

READ MORE
€1 951
Reg. €2 362. You save €411 (17%)
Not available
Product reminder

Enter your e-mail address below and we will notify you when the product is available! Your e-mail address will be stored up to 180 days.

Antal personer: 6
Takhöjd: 220 cm
Golvyta: ca 21 m² (exklusive soltak)
Vikt: 41,3 kg

 

Fantastiskt klimat i alla väder

Genom att blanda bomull och polyester så får Outwell Rock Lake 6ATC ett betydligt bättre inomhusklimat än andra tält då bomullen andas vid värme och isolerar vid kyla. Duken rör sig dessutom mindre och är tystare. Du kan med andra ord säga adjö till såväl prasslet när det blåser som den klassiska tältdoften och tryckande värmen som kommer med syntetiska dukar under varma dagar. Outwells stabila luftkanalsteknik, Rigid Air, gör tältet oerhört enkelt att resa samtidigt så ger det ett tält som klarar vindar på upp till 28 m/s.

 

Outwell Rock Lake 6ATC

 • Bomullsblandning i duken ger ett fantastiskt inneklimat i tältet
 • Rigid Air tekniken gör det enkelt att resa/montera ned
 • Luftkanalerna är formade för att maximera yta med ståhöjd i tältet
 • Förstärkningar på utsatta ställen på duken samt Outwell Rigid Air System gör att tältet klarar extrema vindstyrkor på upp till 28 m/sek
 • Soltak/regnskydd fram
 • Allrum med fastsytt golv stora fönster i tre riktningar och en takhöjd på 220 cm
 • Två sovrum, går öppna upp till ett stort ifall man vill samla familjen.
 • Mörkt kraftigt bomullsiblandat tyg med lågt ljusgenomsläpp i sovkabinen. Ger bättre klimat och släpper igenom mindre ljus
 • Outwell Quick & Quiet Inner door - Ena sovrummet har utöver dragkedjan en magnetlist så den går öppna och stänga utan dragkedja
 • Stor öppning fram med dubbla dragkedjor som ger flexibla öppningsmöjligheter
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Inbyggda gardiner (i bomullsinblandat tyg) släpper igenom mindre ljus. Justeras enkelt med dragkedjor
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Tre öppningar gör tältet enkelt tillgängligt och ger ytterligare möjlighet att ventilera tältet. Bra för semestrar i varmare klimat
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt i alla tre dörröppningar
 • Otwell Hook Track System - häng taklampor eller utrustning upp till 1,5 kg längs de två listerna i tältet (10 st fästen ingår) 
 • Kabelgenomföring till både tält och sovkabin 
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker. Förstärkta stormlinor i front och baktill.
 • Pump med tryckmätare ingår

 

 

 

 

Om Outwell Rock Lake 6ATC Familjetält

Kronan i Outwells sortiment är deras ATC tält som kombinerar en bomullsinblandad duk med Outwells Rigid Air teknik där man bytt ut stängerna mot luftkanaler för en extremt enkel resning av tältet. Genom att blanda bomull och polyester i tältduken så får tältet ett betydligt bättre inomhusklimat än andra tält genom att bomullen andas vid värme och isolerar vid kyla. Den ger dessutom betydligt tystare innemiljö då duken rör sig mindre den avger inte heller den klassiska tältdoften som kommer med syntetiska dukar under varma dagar. 

Outwell Rock Lake 6ATC har tre öppningar, en på respektive sida och en framifrån vilket gör tältet väldigt flexibelt med avseende på placering samt skapar bra möjligheter att ventilera tältet under varma dagar. Alla dörrar är utrustade med myggnät för att möjliggöra ytterligare ventilation under varma dagar. Perfekt för fina sommardagar eller för er som ska campa i länder med varmare klimat. Den stora dörren fram går öppna från två håll vilket gör att den går öppna helt under varma dagar eller exempelvis bara överdelen för att öppna upp tältet men få mer skydd mot vind och insyn. Den förlängda fronten skyddar dels ingången från regn och vind samt så ger den även ett bra utrymme för skor, leksaker eller annan utrustning som man inte vill ta in i tältet.  
 

Allrummet

Allrummet är rymligt med en takhöjd på 220 cm och de stora tonade fönstren kombinerat med det ljusa taket ger en ljus och trevlig innemiljö samtidigt som de minskar både insyn och värmen under soliga dagar. Tältets fönster är dessutom utrustade med ihoprullningsbara gardiner i samma tyg som tältduken vilket ger mindre ljusgenomsläpp än på tält med vanlig tältduk. Allrummet är rymligt nog för att möblera med både ett större matbord med stolar samt med extra utrustning som köksbänkar etc. Tack vare de två sidoingångarna så är både allrum och sovrum enkelt tillgängliga oavsett vilken riktning man ställer tältet på.

Outwell HookTrack System
Outwell HookTrack System gör det enkelt att fästa lampor eller andra tillbehör i tältet. De medföljande krokarna (10 st) gör det även möjligt att hänga upp utrustning eller kläder i tältet. 
 

 

 

Sovkabinen

Sovkabinen är uppdelad i två sovrum med plats för tre personer i vardera. Väggen mellan sovrummen går att ta bort ifall man vill samla hela familjen i ett stort sovrum. Tack vare att även sovkabinen har 35% bomull i sig får den ett bättre klimat än traditionella familjetält som oftas har sovkabiner i 100% polyester. 

Outwell Dark Inners
Ett kraftigare mörkt tyg i hela sovkabinen minimerar effekten av många tältcampares värsta fiende, morgonsolen.
 

 


Outwell Quick & Quiet
Ena sovrummet har utöver dragkedjan en magnetlist så den går öppna och stänga utan dragkedja (Outwell Quick & Quiet Inner door). En lösning som gör att det går ta sig in och ut ur sovkabinen utan att väcka resten av familjen.  

 

 

Övrigt

Tältet har en ordentligt tilltagen ventilation baktill och under respektive fönster som enkelt går reglera för att få önskat luftflöde. Det har ett förseglat golv sytt till yttertältet, vilket skyddar tältet mot vind, insekter och smuts. Innertältet är förmonterat vid leverans och behöver inte lossas när tältet packas ihop. 

 

Frågor och svar Air/Smart Air

1. Hur tåliga är luftkanalerna?
Kanalerna består av tre lager. Ytterst är ett lager kraftigt polyester, sedan ett skyddande lager PVC och sen kommer själva kanalen i TPU. Konstruktionen gör att kanalerna är mer tåliga mot vind än stål och glasfiberstänger. Viktigt är dock att man bara använder den medföljande pumpen och inte pumpar upp ett högre tryck än 0,8 bar då det riskerar att förstöra kanalerna.

2. Vad händer om det går hål i kanalen eller en ventil går sönder? Rasar tältet ihop?
Kanalerna är inte beroende av varndra så tältet rasar inte ihop om det skulle uppstå läckage i en kanal. Alla kanaler går enkelt att byta ut och är det ett mindre hål kan man även laga det med en lagningslapp eller en lufttät tejp (gaffatejp elller silicontejp). Skulle en ventil i tälten sluta fungera går de enkelt att byta ut dem.

BrandOutwell
Sleeps6
Number of bedrooms2
FlysheetOuttex® Airtech, 65% polyester / 35% cotton
Hydrostatic HeadNot available for cotton flysheets
TubesRigid Air System frame for best performance
Max Pressure9 psi/0.6 bar
PolesSteel pole Ø19 mm (in the front)
Ceiling height220 cm in tent and 210 cm in the inner tent
InnertentSleep-tight inner: Dark roof panel and sides reduce light penetration to improve sleep quality, 65% polyester / 35% cotton
Floor areaAbout 21 m²
Groundsheet (constuction)Sewn-in Ground System
Floor (material)150D Oxford polyester, 6000 HH, 100% polyester
Pack Size89 x 54 x 54 cm
Weight41.3 kg
Flame Retardant FlysheetFlysheets in cotton have a natural flame retardant
ConstructionTunnel tent
Transport bag / storageBag with straps for carrying the packed tent short distances
Tinted windowsYes
Average rating 5/5 based on 3 reviews.

Fantastiskt tältet; jag rekommenderar denna tält, det är så lätt att sätta upp med luft system. Kvalitet på materialer ( polycotton) är 5 stjärnor och det känns skillnad jämför tält med polyester tyg.... ( ( mycket varmare den sista nämnd).
Stora tonande fönster ger en fantastisk känsla av att vara i naturen.
Magnet dörr-system i sovrummet för inte störa andra på natt tiden.
Mycket lätt att packa ihop och snabb luften gå ur luft-kanaler .
Framsidan kan öppna helt om man vill äta ut-in.
Om man vill hitta ett nackdel..... då är tält lite tung att bära.
PS : Man kan ta av sov delen då blir tält lättare


Fantastiskt fint tält. Hög kvalitet. Rekommenderas varmt.
Accessories for this item
Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart