• Order today for delivery tomorrow
 • 60 days return policy

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Outwell Rock Lake 5ATC Family Tent

Item ID: OAS110922

För er som vill ha det bästa. Två sovrum och ett stort allrum ger bra med plats för familjen med upp till tre barn. Ett fastsytt golv kombinerat med en tältduk som blandar bomull och polyester ger Outwell Rock Lake 5ATC ett betydligt bättre inomhusklimat än andra familjetält både vid bra och dåligt väder.

Luftkanaler i stället för stänger ger enkel montering. En bra detalj är även att öppningen fram går öppna helt för att använda tältets allrum som ett skyddtat uterum.

OBS: Outwell Rock Lake 5ATC 2019 har utgått och är ersatt av en ny version som ni hittar här.Sorry - this product is currently not avaiable for purchase.

To the web shop's start page »

Sitemap »

Antal personer: 5
Takhöjd: 220 cm
Golvyta: ca 18,5 m² (exklusive soltak)
Vikt: 34,3 kg

 

Fantastiskt klimat i alla väder

Genom att blanda bomull och polyester så får Outwell Rock Lake 5ATC ett betydligt bättre inomhusklimat än andra tält då bomullen andas vid värme och isolerar vid kyla. Duken rör sig dessutom mindre och är tystare. Du kan med andra ord säga adjö till såväl prasslet när det blåser som den klassiska tältdoften som kommer med syntetiska dukar under varma dagar. Outwells stabila luftkanalsteknik, Rigid Air, gör tältet oerhört enkelt att resa samtidigt så ger det ett tält som klarar vindar på upp till 28 m/s.

 

Outwell Rock Lake 5ATC

 • Bomullsblandning i duken ger ett fantastiskt inneklimat i tältet
 • Rigid Air tekniken gör det enkelt att resa/montera ned
 • Luftkanalerna är formade för att maximera yta med ståhöjd i tältet
 • Förstärkningar på utsatta ställen på duken samt Outwell Rigid Air System gör att tältet klarar extrema vindstyrkor på upp till 28 m/sek
 • Soltak/regnskydd fram
 • Allrum med fastsytt golv stora fönster i tre riktningar och en takhöjd på 220 cm
 • Två sovrum, går öppna upp till ett stort ifall man vill samla familjen.
 • Stora fönster ger ett ljust allrum med en fantastisk utsikt
 • Stor öppning fram med dubbla dragkedjor som ger flexibla öppningsmöjligheter
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Inbyggda gardiner (i bomullsinblandat tyg) släpper igenom mindre ljus. Justeras enkelt i tre steg
 • Kraftigare tältduk, mörkare tyg i innertältet samt extra kraftigt tyg i taket på innertältet ger minimalt med ljusgenomsläpp och minskar effekten av morgonsolen
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Två öppningar gör tältet enkelt tillgängligt och ger ytterligare möjlighet att ventilera tältet. Bra för semestrar i varmare klimat
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt i båda dörröppningar
 • Kabelgenomföring, lampkabelfästen och krok för taklampa
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker
 • Pump med tryckmätare ingår


 

 

 

 

 

 

 

 

Om Outwell Rock Lake 5ATC

Kronan i Outwells sortiment är deras ATC tält som kombinerar en bomullsinblandad duk med Outwells Rigid Air teknik där man bytt ut stängerna mot luftkanaler för en extremt enkel montering. Genom att blanda bomull och polyester i tältduken så får tältet ett betydligt bättre inomhusklimat än andra tält genom att bomullen andas vid värme och isolerar vid kyla. Den ger dessutom betydligt tystare innemiljö då duken rör sig mindre den avger inte heller den klassiska tältdoften som kommer med syntetiska dukar under varma dagar. 

Outwell Rock Lake 5ATC har två öppningar, en på sidan och en framifrån vilket gör tältet väldigt flexibelt med avseende på placering samt skapar bra möjligheter att lätt ventilera tältet under varma dagar. Alla dörrar är utrustade med myggnät för att möjliggöra ytterligare ventilation under varma dagar. Perfekt för fina sommardagar eller för er som ska campa i länder med varmare klimat. En bra egenskap med tältet är den stora dörren fram som går öppna helt under varma dagar för att använda tältet som ett skyddat uterum. Den förlängda fronten skyddar dels ingången från regn och vind samt så ger den även ett bra utrymme för skor, leksaker eller annan utrustning som man inte vill ta in i tältet.  

Allrummet
Allrummet är rymligt med en takhöjd på 220 cm och de stora tonade fönstren kombinerat med det ljusa taket ger en ljus och trevlig innemiljö samtidigt som de minskar både insyn och värmen under soliga dagar. Tältets fönster är dessutom utrustade med ihoprullningsbara gardiner i samma tyg som tältduken vilket ger mindre ljusgenomsläpp än på tält med vanlig tältduk. Allrummet är rymligt nog för att möblera med både ett större matbord med stolar samt med extra utrustning som köksbänkar etc. Tack vare de två sidoingångarna så är både allrum och sovrum enkelt tillgängliga oavsett vilken riktning man ställer tältet på. 

Sovkabinen
Sovkabinen är uppdelad i två sovrum med plats för två respektive tre personer. Väggen mellan sovrummen går att ta bort ifall man vill dela upp tältet i två sovrum eller samla hela familjen i ett stort sovrum. Tack vare den tjockare tältduken, det kraftiga tyget i sovkabinen samt det extra mörka taket i sovkabinen minimerar man ljusinsläppet och minskar effekten av morgonsolen. 

Övrigt
Tältet har en ordentligt tilltagen ventilation baktill och under respektive fönster som enkelt går reglera för att få önskat luftflöde. Det har ett förseglat golv sytt till yttertältet, vilket skyddar tältet mot vind, insekter och smuts. Innertältet är förmonterat vid leverans och behöver inte lossas när tältet packas ihop. 

 

Rigid Air och Smart Air
Skillnaden mellan Rigid Air tält och Smart Air tält är att på Rigid Air får man pumpa respektive kanal för sig medan på Smart Air så är kanalerna sammankopplade så man bara behöver pumpa på ett ställe. 

Frågor och svar Air/Smart Air
1. Hur tåliga är luftkanalerna?
Kanalerna består av tre lager. Ytterst är ett lager kraftigt polyester, sedan ett skyddande lager PVC och sen kommer själva kanalen i TPU. Konstruktionen gör att kanalerna är mer tåliga mot vind än stål och glasfiberstänger. Viktigt är dock att man bara använder den medföljande pumpen och inte pumpar upp ett högre tryck än 0,8 bar då det riskerar att förstöra kanalerna.

2. Vad händer om det går hål i kanalen eller en ventil går sönder? Rasar tältet ihop?
Kanalerna är separata i Air tälten och separerade med ventiler i smart Air tälten. Så tältet rasar inte ihop om det skulle gå hål. Alla kanaler går enkelt att byta ut och är det ett mindre hål kan man även laga det med en lufttät tejp (gaffatejp elller silicontejp). Skulle en ventil i tälten sluta fungera går de enkelt att byta ut dem.

Accessories for this item
Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart