• 60 days return policy

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Outwell Nevada 4P Tent 2019

Item ID: OAS110929

Familjetält med mycket hög komfort för familjer upp till fyra personer. Allrum med stora tonade panoramafönster, extra rymlig sovkabin med bra skydd mot morgonsolen. Kraftig tältduk, duratec glasfiberstänger ger ett tält med lång livslängd och som klarar tuffa förhållanden. Är testat mot vindar i på hela 24m/s.
 Sorry - this product is currently not avaiable for purchase.

To the web shop's start page »

Sitemap »

Antal personer: 4
Antal sovrum: 2
Takhöjd: 215 cm
Golvyta: ca 13,5 m²
Vikt: 17,1 kg

 

Komfort för fyra personer

Outwell Nevada 4P är den mindre varianten i den storsäljande Nevada serien som riktar sig till er som verkligen inte är kan tänka er att kompromissa med komforten på semestern.Två mörklagda sovrum, fastsytt golv under hela tältet samt ett rymligt allrum med tonade panoramafönster och en takhöjd på 215 cm så får man ett imponerande boende på campingen. Med en kraftig duk, robusta tältstänger och en konstruktion på tältlinorna som gör att tältet klarar en vindstyrka upp till 24 m/s så är Nevada 4P ett familjetält som även klarar alla utmaningar naturen kan ge en. Nytt för 2019 är den nya större öppningen fram (Outwell Panorama Opening) som när den är helt öppnad gör familjetältets allrum till en skyddad uteplats.

 

Outwell Nevada 4P

 • Extremt stabilt: testat upp till vindar på 24 m/s
 • Kraftiga glasfiberstänger och förstärkningar på kritiska punkter av duken
 • Alla stänger är lika långa i kombination med Outwells system med färgade markpinnar ger en enkel och snabb montering
 • Allrum med stora fönster och en takhöjd på 215 cm
 • Stor öppning fram med dubbla dragkedjor som ger flexibla öppningsmöjligheter
 • Lång sovkabin (230 cm) med högre tak längst in ger mer utrymme att röra sig eller för förvaring
 • Två sovrum där mellanväggen går öppna upp för att skapa ett stort rum
 • Dörren till sovrummen går öppna helt för att använda hela tältet som ett stort rum
 • Mörkt kraftigt tak i sovkabinen. Släpper igenom mindre ljus och minskar effekten av morgonsolen
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Inbyggda gardiner som regleras i tre lägen
 • Regnskyddad sidoingång 
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Två öppningar gör tältet enkelt tillgängligt och ger ytterligare möjlighet att ventilera tältet. Bra för semestrar i varmare klimat
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt i alla dörröppningar
 • Förseglat golv skyddar mot insekter, vind och smuts
 • Kabelgenomföring både till tältet och till sovkbainen. Lampkabelfästen och krok för taklampa i allrummet
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker


 

 

 

Om Outwell Nevada 4P Familjetält

Outwell Nevada 4P är ett familjetält av klassisk design anpassat för fyra personer. Outwell har utrustat tältet med en kraftig tältduk med förstärkningar på kritiska punkter. Detta i kombination med kraftiga glasfiberstänger och deras unika tältlinesystem ger tältet en extrem tålighet mot väder och ger ett tält som kommer att hålla i många år. 

Golvet är helt förseglat till tältduken vilket skyddar mot kalldrag, fukt och insekter. Detta tillsammans med de stora tonade panoramafönstren, de extra rymliga sovrummen med lågt ljusgenomsläpp och den regnskyddade ingången ger ett familjetält som är både trevligt och bekvämt att bo i.

Tältet har två öppningar, en från sidan och en framifrån. Den regnsäkra sidoöppningen underlättar vid sämre väder och gör att både sovdelen och allrummet blir enkelt tillgängliga. Den stora dörren fram går öppna från två håll vilket för att den går öppna helt under varma dagar eller exempelvis bara överdelen för att öppna upp tältet men få mer skydd mot vind och insyn. Båda dörrarna är utrustade med myggnät för att möjliggöra ytterligare ventilation. Perfekt för riktigt varma dagar eller för er som ska campa i länder med varmare klimat.

Allrummet
Allrummet är rymligt med en takhöjd på 215 cm och de stora tonade panoramafönstren ger ett mycket behagligt ljus i hela rummet samtidigt som de minimerar insynen. Tältets fönster är dessutom utrustade med ihoprullningsbara gardiner som kan justeras i tre steg vilket gör det enkelt att välja hur mycket ljus eller insyn man vill ha. Allrummet går även utmärkt att möblera och använda som matplats.

Sovkabinen
Sovkabinen är uppdelad i två sovrum (2+2). En unik detalj är den extra rymliga sovkabinen (Outwell Darkend Ambasador Bedroom) som gör att man får extra utrymme både i längden och höjden mot normala tältkabiner där sängarna tar upp hela längden och bakväggen ofta ger låg höjd i stora delar av rummet. Perfekt för att flytta in packning i sovkabinen eller bara ha lite extra yta att röra sig på. Väggen mellan sovrummen går att ta bort ifall man vill samla hela familjen i ett stort sovrum och dörren fram går öppna helt. 

Den kraftigare duken med mörkt tak på själva sovkabinen minimerar effekten av många tältcampares värsta fiende, morgonsolen. 

Övrigt
Tältet har en ordentligt tilltagen ventilation som enkelt går att reglera för att få önskat luftflöde. Tältduken är helt vattentät med tejpade sömmar och är flamskyddsbehandlad. Innertältet är förmonterat vid leverans och behöver inte lossas när tältet packas ihop. Samma längd på samtliga bärande stänger och markpinnar som är färgmarkerade förenklar monteringen.

BrandOutwell
Sleeps4
Number of bedrooms2
FlysheetOuttex® 6000 Pro, 100% polyester
Hydrostatic Head6000 mm
PolesDuratec fibreglass 8.5/11/12.5 mm
Ceiling height215 cm, Inner tent 205 cm
InnertentSleep-tight inner: Dark roof panel and sides reduce light penetration to improve sleep quality, 100% polyester
Accessories for this item
Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart