• Order today for delivery on Monday
 • 60 days return policy

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Outwell Montana 6P Tent 2019

Item ID: OAS110928

Outwells mest sålda tält i deras premiumsortiment. Mycket kraftig tältduk, stålstänger på sidorna kombinerat med extra stor sovkabin, ljust allrum, flexibla dörrar samt en imponerande takhöjd på 225 cm ger ett familjetält med en fantastisk komfort och prestanda. Passar familjer eller sällskap på upp till sex personer.
 Sorry - this product is currently not avaiable for purchase.

To the web shop's start page »

Sitemap »

Antal personer: 6
Antal sovrum: 2
Takhöjd: 225 cm
Golvyta: ca 23 m²
Vikt: 33 kg

 

Premiumfavorit

Outwell Montana 6P är ett exklusivt familjetält med fantastisk prestanda, extra stora panoramaöppning och en imponerande takhöjd på 225 cm. Detta i kombination med stålstänger på sidorna, Outwells kraftigaste duk samt dess många komforthöjande egenskaper är anledningen till att Montana 6P är det tält inom prisklassen som vi säljer allra mest av. Nytt för 2019 är den nya större öppningen fram (Outwell Panorama Opening) som när den är helt öppnad gör familjetältets allrum till en skyddad uteplats.

 

Outwell Montana 6P Familjetält

 • Extremt stabilt: testat upp till vindar på 24 m/s
 • Rymligt allrum med stora fönster och en takhöjd på 225 cm
 • Stor öppning fram med dubbla dragkedjor som ger flexibla öppningsmöjligheter
 • Lång sovkabin (230 cm) med högre tak längst in ger mer utrymme att röra sig eller för förvaring
 • Två sovrum där mellanväggen går öppna upp för att skapa ett stort rum
 • Dörren till sovrummen går öppna helt för att använda hela tältet som ett stort rum
 • Mörkt kraftigt tak i sovkabinen. Släpper igenom mindre ljus och minskar effekten av morgonsolen
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Inbyggda gardiner som regleras i tre lägen
 • Regnskyddad sidoingång med dubbla dörrar och ett separat golv som enkelt går att torka eller rengöra. Perfekt för skor, leksaker etc.
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Tre öppningar gör tältet enkelt tillgängligt och ger ytterligare möjlighet att ventilera tältet. Bra för semestrar i varmare klimat
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt i alla dörröppningar
 • Förseglat golv skyddar mot insekter, vind och smuts
 • Kabelgenomföring både till tältet och till sovkbainen. Lampkabelfästen och krok för taklampa i allrummet
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker
 • Tältet kommer i två väskor (en för tältduken och för stängerna)


 

 

 

Om Outwell Montana 6P Familjetält

Outwell Montana 6P är ett familjetält anpassat för familjer eller sällskap på upp till sex personer, men vi rekommenderar det även för familjer med två eller tre barn då lite extra utrymme i sovrummen ger extra plats för packning och lite bredare sängar. Det mycket rymliga allrummet med stora fönster gör tältet ljust och trevligt att vara i så oavsett väder så finns det utrymme för att äta och umgås på semestern. Den stora öppningen fram går öppna från två håll vilket gör att den går öppna helt under varma dagar eller exempelvis bara överdelen för att öppna upp tältet men få mer skydd mot vind och insyn. Ett förseglat golv sytt till yttertältet skyddar tältet mot vind, insekter och smuts. 

Kombinationen av stålstänger på sidorna, en kraftig duk samt en unik konstruktion på tältlinorna gör att tältet klarar extrema vindar (testad till 24 m/s). Stålstängerna är dessutom bockade upptill för att skapa en större yta med ståhöjd i tältet. 

Montana 6P har två öppningar från sidan och en framifrån. Den regnsäkra sidoöppningen på tältet gör att både sovdelen och allrummet blir enkelt tillgängliga medan den stora öppningen framtill öppnar upp tältet under varma dagar. Sidoingången har dubbla dörrar och ett löstagbart golv mellan dörrarna vilket gör den perfekt för förvaring av skor och annan utrustning som man inte vill ta in i tältet. Alla dörrar är utrustade med myggnät för att möjliggöra ytterligare ventilation. Perfekt för riktigt varma dagar eller för er som ska campa i länder med varmare klimat. 

Allrummet
Allrummet är rymligt med en imponerande takhöjd på 225 cm. De stora tonade fönstren håller värmen nere och minimerar insynen samtidigt som de ger en ljus och trevlig innemiljö. Tältets fönster är utrustade med ihoprullningsbara gardiner som kan fästas i tre lägen vilket gör det enkelt att välja hur mycket ljus eller insyn man vill ha. Allrummet går även utmärkt att möblera och använda som matplats. Under varma dagar kan öppningen fram öppnas helt för att använda allrummet som en skyddad uteplats. 

Sovkabinen
Sovkabinen är uppdelad i två sovrum (3+3). En unik detalj är den extra rymliga sovkabinen (Outwell Darkend Ambasador Bedroom) som gör att man får extra utrymme både i längden och höjden mot normala tältkabiner där sängarna tar upp hela längden och bakväggen ofta ger låg höjd i stora delar av rummet. Perfekt för att flytta in packning i sovkabinen eller bara ha lite extra yta att röra sig på. Väggarna mellan sovrummen går att ta bort ifall man vill samla hela familjen i ett stort sovrum. Sovkabinens dörr går öppna 360° så hela sovkabinen går öppna upp för att använda hela tältet som ett stort rum.

Den kraftigare duken med mörkt tak på själva sovkabinen minimerar effekten av många tältcampares värsta fiende, morgonsolen. 


Övrigt
Tältet har en ordentligt tilltagen ventilation som enkelt går att reglera för att få önskat luftflöde. Tältduken är helt vattentät med tejpade sömmar och är flamskyddsbehandlad. Innertältet är förmonterat vid leverans och behöver inte lossas när tältet packas ihop. Samma längd på samtliga bärande stänger och markpinnar som är färgmarkerade förenklar monteringen.


 

BrandOutwell
Sleeps6
Number of bedrooms2
FlysheetOuttex® 6000 Pro, 100% polyester
Hydrostatic Head6000 mm
PolesSteel Poles Ø19 mm, Duratec fiberglas Ø8.5/12.5 mm
Ceiling height225 cm, Inner tent 215 cm
InnertentSleep-tight inner: Dark roof panel and sides reduce light penetration to improve sleep quality, 100% polyester
Floor areaAbout 23 m²
Groundsheet (constuction)Sewn-in Ground System
Floor (material)Double-coated waterproof polyethylene, 100% polyethylene, 10 000 mm hydrostatic head
Pack SizeFlysheet: 89 x 42 x 42 cm, Poles: 62 x 21 x 21 cm
WeightFlysheet: 20,5 kg, Poles: 12,5 kg
ConstructionTunnel tent
Transport bag / storage2 bags (Tent, Poles)
Tinted windowsYes
3.5
Based on 2 ratings

Reviews (2)

|
Verified Buyer
Tältet får högsta betyg dock med ett par synpunkter. Väldigt lätt att sätta upp, jag och mina barn fixade det galant. Dock stämmer inte anvisningen som följer med själva tältet, så vi följde en film på YouTube. Många dragkedjor och myggnät vilket är bra, men det tar lite tid att ta bort gardinerna vid de stora fönsterpartierna eftersom nätet först måste dras ner. Ett stort plus att tältgolvet och tältduken sitter ihop för då kan inga djur komma in. Men det finns två öppningar vid fönsterpartierna på vardera sidan där golvet inte sitter ihop med duken så vi hade påhälsning ändå av en liten mus. Tips att fylla dessa hål med tex handdukar. Vi har haft vårt tält uppmonterat i 3 veckor, på en hårt utsatt plats med vindbyar på omkring 13 sekundmeter under långa perioder och det har tältet klarat utan problem. Vi är väldigt nöjda med detta tält.
|
Verified Buyer
Läkte in vatten efter en natt med duggregn skall reklamera. Stort lätt att vädra
Accessories for this item
Others also bought
Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart