• Order today for delivery on Monday
 • 60 days return policy

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Outwell Mallwood 7 Tent 2020

Item ID: OAS111071

Stort campingtält med fyra sovrum och ett rymligt och ljust allrum samt ett extra rum fram i tältet. Ena sovkabinen går enkelt att montera ned för att ge extra utrymme i tältet. Perfekt för den större familjen, för er med mycket utrustning eller de som vill ha ett riktigt rymligt campingtält.Sorry - this product is currently not avaiable for purchase.

To the web shop's start page »

Sitemap »

Antal personer: 7
Antal sovrum: 3
Takhöjd: 210 cm
Golvyta: ca 28 m²
Vikt: 27,8 kg

 

Rymligt familjetält med fyra sovrum och två allrum

Outwell Mallwood 7 är ett mycket rymligt tält med hela fyra sovrum, ett stort och trevlig allrum samt ett extra rum utan golv i fronten som kan användas som en skyddad uteplats eller för utrustning. Ett upplägg som är vanlig i campinglandet England och brukar kallas för ytterrum, innerrum samt sovrum (wet room, dry room & interiors). Huvuddelen av tältet med sovkabinen och allrummet har ett helt fastsytt golv vilket skyddar mot kalldrag, småkryp och kondens. En egenskap som ger en betydligt bättre komfort både på nätterna och ifall man vill sitta i tältet och umgås gå kvällar eller dagar med sämre väder. Mörklagda sovrum skyddar mot morgonsol och ger den extra komfort man söker under campingsemestern. 

 

Outwell Mallwood 7

 • Väldigt stabilt: testat upp till vindar på 20 m/s
 • Tre zoner: Ytterrum, innerrum och sovrum (wet room, dry room & inners)
 • Innerrum: Med golv som är förseglat med tältduken för att skydda mot kalldrag, fukt och småkryp. Perfekt för umgänge på kvällar eller kallare dagar.
 • Ytterrum: rum utan golv för utrustning eller för att öppna upp och använda som en skyddad uteplats (golv ingår i tillbehöret govlskydd).
 • Sovrum: Fyra sovrum där tre av dem går öppna upp till ett stort ifall man vill samla familjen. Det mindre sovrummet fram går även att ta bort för att öka upp ytan i ytterrummet.
 • Stor ingång fram samt en mindre från sidan som gör tältet lättillgängligt
 • 2 allrum med stora fönster och en takhöjd på 210 cm
 • Sovkabin med mörkt tyg i tak och sidopaneler släpper igenom mindre ljus och minskar effekten av morgonsolen
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Otwell Hook Track System - häng taklampor eller utrustning upp till 1,5 kg längs listen (10 st fästen ingår) 
 • Inbyggda gardiner som kan fästas i tre lägen
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt i dörröppningarna
 • Kabelgenomföring för enkel hantering av el
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker


 

Om Outwell Mallwood 7 Familjetält

Outwell Mallwood 7 är ett familjetält anpassat för familjer eller sällskap på upp till sju personer fördelat på 4 sovrum. För extra komfort rekommenderar vi det för upp till 6 personer då den lilla sovkabinen fram kan monteras ned för att skapa extra yta i det främmre allrummet. Tältet bygger på tre zoner vilket är en princip som är vanlig i England och brukar kallas för ytterrum, innerrum samt sovrum (wet room, dry room & interiors). 

Tack vare färgmarkerade stänger är tältet trots sin storlek lätt att montera. Det harar tältet en tålig tältduk som inte bara står emot regn och vind utan även prasslar mindre än enklare dukar när den rör sig. Stora fönster ger ett ljust och trevligt tält och vill man minska insynen finns det gardiner på samtliga fönster. 

Familjetältet har två dörrar, en på sidan och en stor fram. Sidoingången gör tältets innre allrum lätttillgängligt och underlättar placeringen på campingen och kan dessutom öppnas upp varma dagar för att vädra tältet. Den stora öppningen fram täcker hela fronten så det går lätt att öppna upp tältet helt och använda främre allrummet som ett skyddat uterum. Dörrarna är även utrustade med myggnät för att möjliggöra extra ventilation även om småkryp är i farten. 

Allrummen
Tältet har två större rum för umgänge. Båda rummen är rymliga och det går även bra att öppna upp dörren mellan de två rummen för att få ett stort rum. Stora tonade fönster längst sidorna och fönstren fram ger ett mycket behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn. Tältets fönster är dessutom utrustade med hoprullningsbara gardiner som justeras i tre lägen vilket gör det enkelt välja hur mycket ljus eller insyn man vill ha.

Det yttre rummet kan tack vare de stora fönstren på sidorna och dörren fram med fördel användas för att äta eller umgås i antingen med stängd dörr eller dörren helt eller delvis öppnad. Den stora ytterdörren kan öppnas på ett antal olika sätt där man kan anpassa öppningen till allt från tältets hela bredd, bara överdelen, en sida eller med stängd myggpanel. För att öka storleken på yttre rummet går sovkabinen enkelt att montera ned. Vill man få ett golv även i ytterrummet så kan man köpa till ett golvskydd (ingår ej). 

Det inre rummet har ett helt förseglat golv. Genom att stänga dörren till det yttre rummet kan man då försäkra sig om att det inte uppstår något kalldrag eller kommer in några småkryp. En mycket uppskattad egenskap kvällstid. Båda rummen går utmärkt att möblera.  

Outwell HookTrack System
Outwell HookTrack System gör det enkelt att fästa lampor eller andra tillbehör i tältet. De medföljande krokarna gör det även möjligt att hänga upp utrustning eller kläder i tältet. 
 Sovkabinerna
Den stora sovkabinen bak i tältet är uppdelad i tre sovrum (2+2+2). Väggarna mellan sovrummen går att ta bort ifall man vill samla hela familjen i ett stort sovrum. Den mindre sovkabinen fram är anpassad för en person och för familjer som inte behöver sju platser så kan den antingen monteras ned, användas som ett gästrum eller för att förvara utrustning i.  
 Mörk sovkabin
Ett kraftigare mörkt tyg på tak och sidopaneler minskar effekten av många tältcampares värsta fiende, morgonsolen.

BrandOutwell
Sleeps7
Number of bedrooms4
FlysheetOuttex® 4000 Select, 100% polyester
Hydrostatic Head4000 mm
PolesFibreglass Poles: Duratec fibreglass 12.5 mm
InnertentSleep-tight inner: Dark roof panel and sides reduce light penetration to improve sleep quality, 100% polyester
Floor (material)Double-coated waterproof polyethylene, 100% polyethylene
Pack Size73 x 40 x 40 cm
Weight27.8 kg
Transport bag / storageBag with straps for carrying the packed tent short distances
ColourGreen
Inner tent materialBreathable polyester, 100% polyester
4.8
Based on 4 ratings

Reviews (1)

|
Verified Buyer
Stort och rymligt tält för vår familj. Stabilt i hård väderlek, lätt att sätta upp och smidigt att transportera i takboxen.
Accessories for this item
Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart