• Order today for delivery on Monday
 • 60 days return policy

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Outwell Lindale 5PA Tent 2020

Item ID: OAS111033

Kom på plats snabbt med detta snabbresta fempersonerstält från Outwell som använder luftkanaler i stället för vanliga stänger. En mörklagd sovkabin med två sovrum som passar familjen med två eller tre barn. Sovkabinen går även öppna upp till ett stort sovrum. Öppning fram gör att tältet går öppna upp helt under varma dagar för att avnända allrummet som ett skyddat uterum.Sorry - this product is currently not avaiable for purchase.

To the web shop's start page »

Sitemap »

Antal personer: 5
Takhöjd: 210 cm
Golvyta: ca 11,8 m² (exkl solskydd)
Vikt: 17,3 kg

 

Snabbrest stuga

Tänk er att slippa använda tältstänger när ni ska resa tältet. Med Outwell Lindale 5PA är det möjligt. Det enda man behöver göra är att fästa tältduken på marken sedan pumpar man upp respektive kanal med den medföljande pumpen. Enda stången som ingår är den för sol/regn-skyddet fram vilken går bra att montera när tältet är rest. Fäst sedan tältlinorna och tältet är redo att användas. Enkelt, smart och snabbt. Man slipper med andra ord det mest tidskrävande momentet med att montera ihop, trä in och resa tältet med stänger.

 

Outwell Lindale 5PA Familjetält

 • Rigid Air tekniken gör det enkelt att resa/montera ned. Pumpa upp de fyra kanalerna i stället för att använda stänger.
 • Stabilt: testat mot vindar upp till 24 m/s
 • Förseglat golv skyddar mot insekter, vind och smuts
 • Soltak/regnskydd fram
 • Allrum med stora fönster i tre riktningar och en takhöjd på 210 cm
 • Mörkt kraftigt tyg med lågt ljusgenomsläpp i sovkabinen. Släpper igenom mindre ljus och minskar effekten av morgonsolen
 • Outwell Quick & Quiet Inner door - Ena sovrummet har utöver dragkedjan en magnetlist så den går öppna och stänga utan dragkedja
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Inbyggda gardiner som kan fästas i tre lägen
 • Otwell Hook Track System - häng taklampor eller utrustning upp till 1,5 kg längs listen (fästen ingår) 
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt i dörröppningen
 • Kabelgenomföring för enkel hantering av el
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker
 • Pump med tryckmätare samt reparationskit för tältduken ingår


 

 

 

Om Outwell Lindale 5PA Familjetält

Outwell Lindale 5PA är ett familjetält anpassat för familjer med två eller tre barn. Tack vare att det går resa för en person passar det även dig som tältar själv med barn. I stället för stänger använder det sig av Outwells Rigid Air teknik där man bytt ut stängerna mot luftkanaler för en enkel montering. De tre kanalerna pumpas enkelt upp via ventilen i nedre kanten på ena sidan av tältet. Enda stången som ingår är den för soltaket och den kan man montera när tältet är rest. Utöver den enkla monteringen har tältet en tålig tältduk som inte bara står emot regn och vind utan även prasslar mindre än enklare dukar när den rör sig. Stora fönster ger ett ljust och trevligt tält och vill man minska insynen finns det gardiner på samtliga fönster.

Familjetältes dörr täcker hela fronten så det går lätt att öppna upp tältet varma dagar och använda allrummet som ett skyddat uterum. Dörren är även utrustad med ett myggnät för att möjliggöra extra ventilation under varma dagar. Taket fram skyddar ingången mot regn.

Allrummet
Allrummet är stort nog för att möblera med ett bord och stolar för fem personer och ändå enkelt kunna ta sig in och ut ur sovkabinen. De stora tonade fönstren ger ett mycket behagligt ljus i hela rummet samtidigt som de minimerar insynen. Tältets fönster är dessutom utrustade med ihoprullningsbara gardiner som justeras i tre lägen vilket gör det enkelt att välja hur mycket ljus eller insyn man vill ha. 

Outwell HookTrack System
Outwell HookTrack System gör det enkelt att fästa lampor eller andra tillbehör i tältet. De medföljande krokarna gör det även möjligt att hänga upp utrustning eller kläder i tältet. 
 

 


Sovkabinen
Sovkabinen består av två sovrum med plats för två respektive tre personer men kan med fördel användas av familjer med två barn för att få extra utrymme för packning eller större madrasser.Outwell Dark Inners
Ett kraftigare mörkt tyg i hela sovkabinen minimerar effekten av många tältcampares värsta fiende, morgonsolen.
 

 

 

 


Outwell Quick & Quiet
Ena sovrummet har utöver dragkedjan en magnetlist så den går öppna och stänga utan dragkedja (Outwell Quick & Quiet Inner door). En lösning som gör att det går ta sig in och ut ur sovkabinen utan att väcka resten av familjen.  

 

 

 

 

 

Övrigt
Tältet har en ordentligt tilltagen ventilation som enkelt går att reglera för att få önskat luftflöde. Tältduken är helt vattentät med tejpade sömmar och är flamskyddsbehandlad. Det har även ett förseglat golv sytt till yttertältet, vilket skyddar tältet mot vind, insekter och smuts. Innertältet är förmonterat vid leverans och behöver inte lossas när tältet packas ihop. 


Frågor och svar Rigid Air/Smart Air
1. Hur tåliga är luftkanalerna?
Kanalerna består av tre lager. Ytterst är ett lager kraftig polyester, sedan ett skyddande lager PVC och sen kommer själva kanalen i TPU. Konstruktionen gör att kanalerna är mer tåliga mot vind än stål och glasfiberstänger. Viktigt är dock att man bara använder den medföljande pumpen och inte pumpar upp ett högre tryck än 0,8 bar då det riskerar att förstöra kanalerna. 


2. Vad händer om det går hål i kanalen eller en ventil går sönder? Rasar tältet ihop?
Kanalerna är separata i Rigid Air tälten och separerade med ventiler i Smart Air tälten. Så tältet rasar inte ihop om det skulle gå hål. Alla kanaler går enkelt att byta ut och är det ett mindre hål kan man även laga det temporärt med gaffatejp eller silikontejp. Skulle en ventil i tälten sluta fungera går även de bra att byta ut. 


 

BrandOutwell
Sleeps5
Number of bedrooms2
FlysheetOuttex® 4000 Select, 100% polyester
Hydrostatic Head4000 mm
TubesOutwell Rigid Air System
Max Pressure9 psi/0.6 bar
PolesDuratec glasfiber 8.5 mm
Ceiling height210 cm, Inner tent 200 cm
InnertentDark inners: Dark roof panel and sides reduce light penetration to improve sleep quality, 100% polyester
Floor areaAbout 11,8 m²
Groundsheet (constuction)Sewn-in Ground System
Floor (material)Double-coated waterproof polyethylene, 100% polyethylene, 10 000 mm hydrostatic head
Pack Size79 x 39 x 39 cm
Weight17,3 kg
ConstructionTunnel tent
Transport bag / storageCompressible carrybag for compact pack size
Tinted windowsYes
Accessories for this item
Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart