• Order today for delivery on Monday
 • 60 days return policy

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Outwell Franklin 3 Family Tent

Item ID: OAS110937

Rymligt familjetält med ståhöjd och stora fönster som passar paret eller den lilla familjen. Bra duk och kraftiga stänger ger en bra tålighet mot både väder och vind. Outwell Franklin 3 är dessutom både enkelt att resa och har en riktigt bra packstorlek för sin storlek. Sorry - this product is currently not avaiable for purchase.

To the web shop's start page »

Sitemap »

Antal personer: 3
Antal sovrum: 1
Takhöjd: 200 cm
Golvyta: ca 9 m²
Vikt: 13,8 kg

 

Hög komfort för paret eller den lilla familjen

Outwell Franklin 3 är ett familjetält som påminner oss om en mindre stuga där man tack vare det utstickande taket får ett skydd över ingången som skyddar både från regn och sol. Vinklade stänger ger en stor yta med ståhöjd och stora tonade fönster ger ett ljust och trevligt allrum. Varma dagar går den stora dörren fram öppna upp för att använda tältet som en skyddad uteplats.

 

Outwell Franklin 3

 • Stabilt: testat upp till vindar på 24 m/s
 • Rak vägg framtill och bockade stänger ger mycket yta med ståhöjd
 • Fastsytt golv i tältduken skyddar mot kalldrag, fukt och insekter
 • Stor ingång fram med D-formad dörr som gör att det går öppna upp fronten helt
 • Mörkt kraftigt tak i sovkabinen. Släpper igenom mindre ljus och minskar effekten av morgonsolen
 • Dörren till sovrummet går öppna helt för att använda hela tältet som ett stort rum
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Enkelt att montera tack vare färgmarkerade stänger och tältpinnar
 • Väl dimensionerad ventilation 
 • Inbyggda gardiner
 • Inbyggda insektsnät för ventilation och i dörren
 • Kabelgenomföring till både tält och sovkabin
 • Neaonfärgade tältlinor som syns bättre i mörker


 

 

 

 

 

 

 

 

Om Outwell Franklin 3

Outwell Franklin 3 är ett familjetält anpassat för paret eller familjen med ett barn. Tältets design påminner mest om en liten stuga med ett utstickande tak som skyddar dörren mot regn och sol. Det lilla taket kan även användas för förvaring av skor, leksaker eller utrustning. Tack vare den kompakta packstorleken så är det många med mindre bilar som väljer Outwell Franklin 3. Detta just för att man får ett ljust och trevlig tält med fast golv, stor yta med ståhöjd och hög komfort i sovkabinen.

Franklin 3 har en stor regnskyddad öppning fram vilken även är försedd med myggnät för ventilation under varma dagar. Dörren som är D-formad går öppna helt under varma dagar så kan tältet användas som en skyddad uteplats. Familjetältet har även ett helt förseglat golv sytt till yttertältet, vilket skyddar tältet mot vind, insekter och smuts.  

Allrummet
Tack vare de stora fönstren, takhöjden på 200 cm och de vid taket bockade stänger är allrummet väldigt rymligt för tältets storlek och det går bra att inreda med ett mindre bord och stolar för umgänge på kvällar och regniga dagar. De tonade fönstren ger ett mycket behagligt ljus i hela rummet samtidigt som de minskar insynen. Tältets fönster är dessutom utrustade med ihoprullningsbara gardiner som justeras i tre lägen vilket gör det enkelt att välja hur mycket ljus eller insyn man vill ha. En fördel är att även dörren till sovkabinen går öppna helt för att göra tältet till ett enda stort rum. 

Sovkabinen
Sovkabinen rymmer tre personer men vi rekommenderar det även för två personer då lite extra utrymme ger plats för packning. Duken ovanför taket är mörk vilket minskar effekten av morgonsolen. 

Övrigt
Tältet har en ordentligt tilltagen ventilation med en bred ventil bak. Ventilationen går reglera för att få önskat luftflöde. Familjetältets dörr är utrustad med en myggnästdörr för extra ventilation. Tältduken är helt vattentät med tejpade sömmar och är flamskyddsbehandlad. Innertältet är förmonterat vid leverans och behöver inte lossas när tältet packas ihop. Stängerna är färgmarkerade för enklare montering.
 

Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart