• Order today for delivery tomorrow
 • 60 days return policy

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Outwell Cedarville 5A Family Tent

Item ID: OAS110896

Kom på plats snabbt med detta snabbresta fempersonerstält från Outwell som använder luftkanaler i stället för vanliga stänger. Två sovrum och en smart öppning fram ger ett flexibelt och lättanvänt familjetält.

 

READ MORE
€541
Reg. €685. You save €144 (21%)
Not available
Product reminder

Enter your e-mail address below and we will notify you when the product is available! Your e-mail address will be stored up to 180 days.

Antal personer: 5
Takhöjd: 210 cm
Golvyta: ca 11,5 m² (exkl solskydd)
Vikt: 15,2 kg

 

Snabbrest stuga

Tänk er att slippa använda tältstänger när ni ska resa tältet. Med Outwell Cedarville 5A är det möjligt. Det enda man behöver göra är att fästa tältduken på marken sedan pumpar man upp respektive kanal med den medföljande pumpen. Enda stången som ingår är den för sol/regn-skyddet fram vilken går bra att montera när tältet är rest. Fäst sedan tältlinorna och tältet är redo att användas. Enkelt, smart och snabbt. Man slipper med andra ord det mest tidskrävande momentet med att montera ihop, trä in och resa tältet med stänger.

 

Outwell Cedarville 5A Familjetält

 • Rigid Air tekniken gör det enkelt att resa/montera ned. Pumpa upp de fyra kanalerna i stället för att använda stänger.
 • Stabilt: testat mot vindar upp till 24 m/s
 • Förseglat golv skyddar mot insekter, vind och smuts
 • Soltak/regnskydd fram
 • Allrum med stora fönster i två riktningar och en takhöjd på 210 cm
 • Mörkt kraftigt tak i sovkabinen. Släpper igenom mindre ljus och minskar effekten av morgonsolen
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Inbyggda gardiner som kan fästas i tre lägen
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt i dörröppningen
 • Kabelgenomföring för enkel hantering av el
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker
 • Pump med tryckmätare samt reparationskit för tältduken ingår


 

 

 

Om Outwell Cedarville 5A Familjetält

Outwell Cedarville 5A är ett familjetält anpassat för familjer eller sällskap på upp till fem personer vars design mest kan sägas likna en mindre stuga. I stället för stänger använder det sig av Outwells Rigid Air teknik där man bytt ut stängerna mot luftkanaler för en enkel montering. De tre kanalerna pumpas enkelt upp via ventilen i nedre kanten på ena sidan av tältet. Enda stången som ingår är den för soltaket och den kan man montera när tältet är rest. Tältet går med andra ord bra att resa för en person. Utöver den enkla monteringen har tältet en tålig tältduk som inte bara står emot regn och vind utan även prasslar mindre än enklare dukar när den rör sig. Stora fönster ger ett ljust och trevligt tält och vill man minska insynen finns det gardiner på samtliga fönster.

Familjetälteta dörr täcker hela fronten så det går lätt att öppna upp tältet varma dagar och använda allrummet som ett skyddat uterum. Dörren är även utrustad med ett myggnät för att möjliggöra extra ventilation under varma dagar. Taket fram skyddar ingången mot regn.

Allrummet
Allrummet är rymligt och går bra att möblera med mindre bord och stolar för fem personer. De stora tonade fönstren ger ett mycket behagligt ljus i hela rummet samtidigt som de minimerar insynen. Tältets fönster är dessutom utrustade med ihoprullningsbara gardiner som justeras i tre lägen vilket gör det enkelt att välja hur mycket ljus eller insyn man vill ha. 

Sovkabinen
Sovkabinen är uppdelad i två sovrum med plats för tre respektive två personer. Väggen i mitten på sovrummet går även bra att ta bort ifall man vill samla hela familjen i ett stort sovrum. Kabinen har även ett kraftigare mörkt tak med mindre ljusgenomsläpp vilket håller nere ljuset på morgonen. Dörren till sovkabinen går öppna helt för att öppna upp kabinen dagtid och även göra den ytan tillgänglig. 

Övrigt
Tältet har en ordentligt tilltagen ventilation som enkelt går att reglera för att få önskat luftflöde. Tältduken är helt vattentät med tejpade sömmar och är flamskyddsbehandlad. Det har även ett förseglat golv sytt till yttertältet, vilket skyddar tältet mot vind, insekter och smuts. Innertältet är förmonterat vid leverans och behöver inte lossas när tältet packas ihop. 

Rigid Air och Smart Air
Skillnaden mellan Rigid Air tält och Smart Air tält är att på Rigid Air får man pumpa respektive kanal för sig medan på Smart Air så är kanalerna sammankopplade så man bara behöver pumpa på ett ställe. 
Frågor och svar Rigid Air/Smart Air
1. Hur tåliga är luftkanalerna?
Kanalerna består av tre lager. Ytterst är ett lager kraftig polyester, sedan ett skyddande lager PVC och sen kommer själva kanalen i TPU. Konstruktionen gör att kanalerna är mer tåliga mot vind än stål och glasfiberstänger. Viktigt är dock att man bara använder den medföljande pumpen och inte pumpar upp ett högre tryck än 0,8 bar då det riskerar att förstöra kanalerna. 


2. Vad händer om det går hål i kanalen eller en ventil går sönder? Rasar tältet ihop?
Kanalerna är separata i Rigid Air tälten och separerade med ventiler i Smart Air tälten. Så tältet rasar inte ihop om det skulle gå hål. Alla kanaler går enkelt att byta ut och är det ett mindre hål kan man även laga det temporärt med gaffatejp eller silikontejp. Skulle en ventil i tälten sluta fungera går även de bra att byta ut. 


 

BrandOutwell
Sleeps5
Number of bedrooms2
FlysheetOuttex® 4000 Select, 100% polyester
Hydrostatic Head4000 mm
TubesRigid Air System frame
PolesDuratec fibreglass Ø8.5 mm
Ceiling height210 cm in tent and 200 cm in the inner tent
InnertentSleep-tight inner: Dark roof panel and sides reduce light penetration to improve sleep quality, 100% polyester
Floor areaAbout 11,5 m²
Groundsheet (constuction)Sewn-in groundsheet
Floor (material)Double-coated 100% polyethylene (Hydrostatic head 10,000 mm)
Pack Size84 x 46 x 46 cm
Weight15,2 kg
ConstructionTunnel tent
Transport bag / storageBag with straps for carrying the packed tent short distances
Tinted windowsYes
Accessories for this item
Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart