• Order today for delivery on Monday
 • 60 days return policy

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Outwell Bear Lake 6É Tent 2018

Item ID: OAS110764

Supertält med stålstänger och fyra gånger så kraftig duk som övriga premiumtält. Utöver det bjuder tältet på två sovrum, ett stort allrum och en skyddad uteplats.Sorry - this product is currently not avaiable for purchase.

To the web shop's start page »

Sitemap »

Antal personer: 6
Antal sovrum: 2
Takhöjd: 215 cm
Golvyta: ca 21,0 m² (exkl. soltak)
Vikt: 54,1 kg

 

För er som vill ha det bästa

Om vi i branschen får välja en favorit bland 6-personerstälten så blir det nog Bear Lake 6É. Tältets kraftiga duk, som är lika kraftig som de dukar som används på husvagnsförtält ger en enorm stabilitet samtidigt som den isolerar bättre och har en betydligt längre livslängd än vanliga tältdukar. 

 

Outwell Bear lake 6É

 • 4x så kraftig duk som andra premiumtält ger bra isolering, mindre ljusgenomsläpp och en längre livslängd
 • Förstärkningar på utsatta ställen på duken samt Outwell Wind Stabilizer gör att tältet klarar extrema vindstyrkor på upp till 28 m/sek
 • Stort solstak fram på tältet ger en skuggad yta att sitta i samt så håller det nere temperaturen i tältet varma dagar
 • Fastsytt golv i tältduken skyddar mot kalldrag, fukt och insekter
 • Rymligt allrum med stora fönster och en takhöjd på 215 cm
 • Extra lång sovkabin (250 cm) med högre tak längst in ger utrymme att röra sig eller för förvaring
 • Två sovrum där mellanväggarna går att öppna upp för att skapa ett stort rum
 • Värmereflekterande duk över sovdelen håller nere både ljus och värme i sovkabinen
 • Mörkt kraftigt tak i sovkabinen. Släpper igenom mindre ljus och minskar ytterligare effekten av morgonsolen
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Inbyggda gardiner som regleras med dragkedjor
 • Dragkedjor runt dörrarna gör att det går att stänga tältet helt för att undvika att småkryp kommer in i tältet
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Tre öppningar gör tältet enkelt tillgängligt och ger ytterligare möjlighet att ventilera tältet. Bra för semestrar i varmare klimat
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt i alla dörröppningar
 • Kabelgenomföring både till tältet och till sovkbainen. Lampkabelfästen och krok för taklampa i allrummet
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker
 • Väggfickor utanför och i sovrummen
 • Dörrmatta, två raka stänger för att använda sidodörren som solskydd samt reparationskit ingår


 

 

 

 

 

 

 

 

Om Outwell Bear Lake 6E

Outwell Bear Lake 6É är ett familjetält som rymmer sex personer men kan med fördel användas av familjer med två eller tre barn för att öka utrymmet i sovkabinerna. Det mest utmärkande med tältet förutom dess storlek är Outtex 6000HD duken som är 4x så kraftig som Outwells vanliga tältduk med en vattenpelare på 6000 mm. Det innebär att du får ett tält som är stabilare, isolerar bättre mot sol och kyla samt som har en längre livslängd på duken. Den ger dessutom betydligt tystare innemiljö då den rör sig mindre. Fram på familjetältet finns ett solskydd inbyggt vilken ytterligare skyddar mot värme samtidigt som det ger ett bra skydd för ingången mot både regn och vind. Det är dessutom en bra plats att lämna skor och annan utrustning som man inte vill ta in i tältet. 


Allrummet
Allrummet är rymligt med en takhöjd på 215 cm och de stora tonade fönstren ger en ljus och trevlig innemiljö samtidigt som de minskar både insyn och värmen under soliga dagar. Tältets fönster är dessutom utrustade med hoprullningsbara gardiner i samma kraftiga material som tältduken vilket ger mindre ljusgenomsläpp än på tält med vanlig tältduk. Allrummet är rymligt nog för att möblera med både ett större matbord med stolar samt med extra utrustning som köksbänkar etc. Tack vare de två sidoingångarna är både allrum och sovrum enkelt tillgängliga oavsett vilken riktning man ställer tältet på. 

Sovkabinen
Sovkabinen är uppdelad i två sovrum (3+3). En unik detalj är den extra rymliga sovkabinen (Outwell Royal Master Bedroom) som gör att man får extra utrymme både i längden och höjden mot normala tältkabiner där sängarna tar upp hela längden och bakväggen ofta ger låg höjd i stora delar av rummet. Perfekt för att flytta in packning i sovkabinen eller bara ha lite extra yta att röra sig på. Väggarna mellan sovrummen går att ta bort ifall man vill samla hela familjen i ett stort sovrum. 

Kombinationen av den kraftiga tältduken, den reflekterande ytan på tältduken samt ett kraftigare mörkt tak på själva sovkabinen minimerar effekten av många tältcampares värsta fiende, morgonsolen. 

Sovkabinen är delbar så om man bara använder den ena kan man plocka bort den andra så får man ett extra utrymme för umgänge eller förvaring. 

 

 

 


Övrigt
Tältet har en ordentligt tilltagen ventilation som enkelt går att reglera för att få önskat luftflöde. Tältduken är helt vattentät med tejpade sömmar och är flamskyddsbehandlad. Det har även ett förseglat golv sytt till yttertältet, vilket skyddar tältet mot vind, insekter och smuts. Innertältet är förmonterat vid leverans och behöver inte lossas när tältet packas ihop. Samma längd på samtliga bärande stänger och markpinnar som är färgmarkerade förenklar monteringen. 

 

 

 

Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart