• Order today for delivery tomorrow
 • 60 days return policy

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Outwell Bayfield 5A Tent

Item ID: OAS110758

Kom snabbt på plats med det extremt snabbresta Bayfield 5A från Outwell. Luftkanaler i stället för tältstänger gör tältet snabbrest och det är inga problem att resa tältet ensam. De kraftiga luftkanalerna i kombination med den kraftiga duken ger ett familjetält som är mycket tåligt mot både vind och regn. Två sovrum och ett ljust allrum ger bra med utrymme för hela familjen.   Sorry - this product is currently not avaiable for purchase.

To the web shop's start page »

Sitemap »

Antal personer: 5
Antal sovrum: 2
Takhöjd: 215 cm
Golvyta: ca 13 m²
Vikt: 17,6 kg

 

Snabbrest tält för den mindre familjen

Luftkanaler i stället för tältstänger gör tältet extremt snabbrest. Det enda man behöver göra är att fästa tältduken på marken sedan pumpar man upp respektive kanal med den medföljande pumpen. Enda stången som ingår är den för regnskyddet fram vilken går bra att montera när tältet är rest. Fäst sedan tältlinorna och tältet är redo för att användas. Enkelt, smart och snabbt.

 

Outwell Bayfield 5A

 • Air tekniken gör det enkelt att resa/montera ned. Pumpa upp de tre kanalerna i stället för att använda stänger.
 • Stabilt: testat mot vindar upp till 24 m/s
 • Soltak/regnskydd fram
 • Allrum med stora fönster i tre riktningar och en takhöjd på 215 cm
 • Värmereflekterande duk över sovkabinen håller nere temperaturen vid morgonsol
 • Mörkt kraftigt tak i sovkabinen. Släpper igenom mindre ljus och minskar effekten av morgonsolen
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Inbyggda gardiner som justeras i tre lägen
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Två öppningar ger ytterligare möjlighet att ventilera tältet. Perfekt för semestrar i varmare klimat
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt i dörröppningarna
 • Kabelgenomföring, lampkabelfästen och krok för taklampa
 • Nätfickor för förvaring på utsidan av sovrummen samt i sovrummen
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker
 • Pump med tryckmätare samt reparationskit för tältduken ingår


 

 

 

 

Om Outwell Bayfield 5A

En av årets nyheter i Outwells sortiment är Bayfield 5A. Ett litet mindre tält anpassat för familjer eller sällskap på upp till fem personer men som med fördel kan användas av familjer med två barn för att få lite extra utrymme i allrummet samt i ett sovrum. I stället för stänger använder det sig av Outwells Air teknik där man bytt ut stängerna mot luftkanaler för en enkel montering. De tre kanalerna pumpas enkelt upp via ventilen i nedre kanten på ena sidan av tältet. Enda stången som ingår är den för taket fram och den kan man montera när tältet är rest.


Familjetältet har två öppningar, en på sidan och en framifrån vilket gör tältet flexibelt med avseende på placering. Båda dörrarna är utrustade med myggnät för att möjliggöra ytterligare ventilation under varma dagar. Perfekt för riktigt varma dagar eller för er som ska campa i länder med varmare klimat. Skyddet fram skyddar ingången mot regn. 


Allrummet
Allrummet går bra att möblera med bord och stolar för fem personer men vill man ha lite mer utrymme att röra sig på rekommenderar vi det för fyra personer. De stora tonade fönstren ger ett mycket behagligt ljus i hela rummet samtidigt som de minimerar insynen. Tältets fönster är dessutom utrustade med ihoprullningsbara gardiner som justeras i tre lägen vilket gör det enkelt att välja hur mycket ljus eller insyn man vill ha.


Sovkabinen
Sovkabinen är uppdelad i två sovrum med plats för två respektive tre personer. Väggen i mitten på sovrummet går även bra att ta bort ifall man vill samla hela familjen i ett stort sovrum. Kombinationen av att duken ovanför taket är värmereflekterande och att innertältet har ett kraftigare mörkt tak med mindre ljusgenomsläpp håller nere både värmen och ljuset på morgonen.


Övrigt
Tältet har en ordentligt tilltagen ventilation som enkelt går att reglera för att få önskat luftflöde. Tältduken är helt vattentät med tejpade sömmar och är flamskyddsbehandlad. Det har även ett förseglat golv sytt till yttertältet, vilket skyddar tältet mot vind, insekter och smuts. Innertältet är förmonterat vid leverans och behöver inte lossas när tältet packas ihop. Stängerna är färgmarkerade för enklare montering.


Air och Smart Air
Skillnaden mellan Outwell Air tält och Smart Air tält är att på Outwell Air får man pumpa respektive kanal för sig medan på Smart Air så är kanalerna sammankopplade så man bara behöver pumpa på ett ställe.Frågor och svar Air/Smart Air
1. Hur tåliga är luftkanalerna?
Kanalerna består av tre lager. Ytterst är ett lager kraftig polyester, sedan ett skyddande lager PVC och sen kommer själva kanalen i TPU. Konstruktionen gör att kanalerna är mer tåliga mot vind än stål och glasfiberstänger. Viktigt är dock att man bara använder den medföljande pumpen och inte pumpar upp ett högre tryck än 0,8 bar då det riskerar att förstöra kanalerna.


2. Vad händer om det går hål i kanalen eller en ventil går sönder? Rasar tältet ihop?
Kanalerna är separata i Air tälten och separerade med ventiler i Smart Air tälten. Så tältet rasar inte ihop om det skulle gå hål. Alla kanaler går enkelt att byta ut och är det ett mindre hål kan man även laga temporärt med gaffer tejp eller silikontejp. Skulle en ventil i tälten sluta fungera går även de bra att byta ut.


 

BrandOutwell
Sleeps5
Number of bedrooms2
FlysheetOuttex® 4000, 100% polyester
Hydrostatic Head4000 mm
PolesLuftkanaler, Duratec glasfiber 8.5 mm
Innertent100% Polyester
Floor areaAbout 13 m²
Groundsheet (constuction)Sewn-in Ground Sheet
Floor (material)Double-coated 100% polyethylene (Hydrostatic head 10,000 mm)
Pack Size77 x 38 cm
Weight17,6 kg
Tinted windowsYes
Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart