• Order today for delivery on Monday
 • 60 days return policy

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Outwell Avondale 6PA Tent 2020

Item ID: OAS111031

Snabbrest 6-personers famijetält från Outwell som använder luftkanaler i stället för vanliga stänger. Ett djup soltak med fönster på sidorna ger en plats i skugga för att äta eller bara sitta och ta det lugt. Fronten ger även plats för utrustning som man vill hållla undan i sämre väder men inte vill ha i tältet. Två mörklagda sovrum, ett stort allrum samt två dörrar varav den främre öppnar upp hela tältet varma dagar. 


 Sorry - this product is currently not avaiable for purchase.

To the web shop's start page »

Sitemap »

Antal personer: 6
Takhöjd: 220 cm
Sovrum: 2 st
Golvyta: ca 20 m² (exkl solskydd)
Vikt: 24,9 kg

 

Snabbrest och rymlig stuga

Tänk er att slippa använda tältstänger när ni ska resa tältet. Med Outwell Avondale 6PA är det möjligt. Det enda man behöver göra är att fästa tältduken på marken sedan pumpar man upp respektive kanal med den medföljande pumpen. Enda stången som ingår är den för sol/regn-skyddet fram vilken går bra att montera när tältet är rest. Fäst sedan tältlinorna och tältet är redo att användas. Enkelt, smart och snabbt. Man slipper med andra ord det mest tidskrävande momentet med att montera ihop, trä in och resa tältet med stänger.

 

Outwell Avondale 6PA Familjetält

 • Rigid Air System tekniken gör det enkelt att resa/montera ned. Pumpa upp de fyra kanalerna i stället för att använda stänger.
 • Soltak framtill som även ger ett regnskydd för ingången
 • Stabilt: testat mot vindar upp till 24 m/s
 • Förseglat golv skyddar mot insekter, vind och smuts
 • Allrum med stora fönster och en takhöjd på 220 cm
 • Mörkt kraftigt tyg med lågt ljusgenomsläpp i sovkabinen. Släpper igenom mindre ljus och minskar effekten av morgonsolen
 • Outwell Quick & Quiet Inner door - Ena sovrummet har utöver dragkedjan en magnetlist så den går öppna och stänga utan dragkedja
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Stor öppning fram med dubbla dragkedjor som ger flexibla öppningsmöjligheter
 • Dörr på sidan ger extra ventilation och gör tältet lätt tillgängligt
 • Otwell Hook Track System - häng taklampor eller utrustning upp till 1,5 kg längs listen (fästen ingår) 
 • Inbyggda gardiner som kan fästas i tre lägen
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt i dörren fram
 • Kabelgenomföring för enkel hantering av el
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker.  Förstärkta stormlinor i front och baktill.
 • Pump med tryckmätare samt reparationskit för tältduken ingår


 

 

 

Om Outwell Avondale 6PA Familjetält

Outwell Avondale 6PA är ett familjetält anpassat för familjer eller sällskap på upp till sex personer vars design mest kan sägas likna en mindre stuga. I stället för stänger använder det sig av Outwells Rigid Air teknik där man bytt ut stängerna mot luftkanaler för en enkel montering. De fyra kanalerna pumpas enkelt upp via ventilen i nedre kanten på ena sidan av tältet. Enda stången som ingår är den för den skyddade ingången och den kan man montera när tältet är rest. Tältet går med andra ord bra att resa för en person. Utöver den enkla monteringen har tältet en tålig tältduk som inte bara står emot regn och vind utan även prasslar mindre än enklare dukar när den rör sig. Stora fönster ger ett ljust och trevligt tält och vill man minska insynen finns det gardiner på samtliga fönster. 

Familjetälteta har två dörrar en på sidan och en stor fram. Sidoingången gör tältet lätt tillgänglig oavsett placering på campingen och kan öppnas upp varma dagar för att vädra tältet. Den stora öppningen fram täcker hela fronten så det går lätt att öppna upp tältet helt och använda allrummet som ett skyddat uterum. Dörren fram är även utrustad med ett myggnät för att möjliggöra extra ventilation även om småkryp är i farten. Taket fram skyddar ingången mot regn.
 

Allrummet

Allrummet är mycket rymligt och går bra att möblera med både bord, stolar och andra campingmöbler. De stora tonade fönstren ger ett mycket behagligt ljus i hela rummet samtidigt som de minimerar insynen. Tältets fönster är dessutom utrustade med ihoprullningsbara gardiner som justeras i tre lägen vilket gör det enkelt att välja hur mycket ljus eller insyn man vill ha. 

Outwell HookTrack System
Outwell HookTrack System gör det enkelt att fästa lampor eller andra tillbehör i tältet. De medföljande krokarna gör det även möjligt att hänga upp utrustning eller kläder i tältet. 
 

 

Sovkabinen

Sovkabinen är uppdelad i två sovrum med plats för tre personer i varje. Väggen i mitten på sovrummet går även bra att ta bort ifall man vill samla hela familjen i ett stort sovrum. . 

Outwell Dark Inners
Ett kraftigare mörkt tyg i hela sovkabinen minimerar effekten av många tältcampares värsta fiende, morgonsolen.
 

 


Outwell Quick & Quiet
Ena sovrummet har utöver dragkedjan en magnetlist så den går öppna och stänga utan dragkedja (Outwell Quick & Quiet Inner door). En lösning som gör att det går ta sig in och ut ur sovkabinen utan att väcka resten av familjen.  

 

 

 

Övrigt

Tältet har en ordentligt tilltagen ventilation som enkelt går att reglera för att få önskat luftflöde. Tältduken är helt vattentät med tejpade sömmar och är flamskyddsbehandlad. Det har även ett förseglat golv sytt till yttertältet, vilket skyddar tältet mot vind, insekter och smuts. Innertältet är förmonterat vid leverans och behöver inte lossas när tältet packas ihop. 
 

Frågor och svar Outwell Air

1. Hur tåliga är luftkanalerna?
Kanalerna består av tre lager. Ytterst är ett lager kraftig polyester, sedan ett skyddande lager PVC och sen kommer själva kanalen i TPU. Konstruktionen gör att kanalerna är mer tåliga mot vind än stål och glasfiberstänger. Viktigt är dock att man bara använder den medföljande pumpen och inte pumpar upp ett högre tryck än det för tältet rekommenderade trycket då det riskerar att förstöra kanalerna. 


2. Vad händer om det går hål i kanalen eller en ventil går sönder? Rasar tältet ihop?
Kanalerna är separata i Air tälten. Så tältet rasar inte ihop om det skulle gå hål. Alla kanaler går enkelt att byta ut och är det ett mindre hål kan man även laga det temporärt med en Outwell lagningslapp, gaffatejp eller silikontejp. Skulle en ventil i tälten sluta fungera går även de bra att byta ut. 
 

BrandOutwell
Sleeps6
Number of bedrooms2
FlysheetOuttex® 4000 Select, 100% polyester
Hydrostatic Head4000 mm
TubesOutwell Rigid Air System
Max Pressure9 psi/0,6 bar
PolesDuratec fibreglass 9.5 mm
Ceiling height220 cm, Inner tent 210 cm
InnertentDark inners: Dark roof panel and sides reduce light penetration to improve sleep quality, 100% polyester
Floor areaabout 20 m²
Groundsheet (constuction)Sewn-in Ground System
Floor (material)Double-coated waterproof polyethylene, 100% polyethylene, 10 000 mm hydrostatic head
Pack Size96 x 42 x 42 cm
Weight24.9 kg
Transport bag / storageCompressible carrybag for compact pack size
Tinted windowsYes
4.8
Based on 6 ratings

Reviews (4)

|
Verified Buyer
Ett riktigt toppentält! Förutom det uppenbara att det går snabbt att resa och fälla, älskar jag magnetstängningen i sovrumsdörren. Den lilla skärmen över stora öppningen gör att man kan ha öppet även när det regnar lite, och att hela kortsidan öppnas upp gör att tältet känns rymligare.
|
Verified Buyer
Outwell gör de bästa familjetälten. Detta är vårt 4 outwell tält vi äger. Har många bra och smarta lösningar på flera saker. Tex. Hållare för uppsättning av lampa i taket, dragkedja för sladd. Magnet i dörren till sovrummet. Tyst och skönt på kvällen. Och bra mått på skälva tältet.
|
Verified Buyer
Det är jätte bra tält för familj. Det Tältet är enkelt att blåsa upp.
|
Verified Buyer
Väldigt lätt att sätta upp
Accessories for this item
Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart