• Order today for delivery on Monday
 • Prisgaranti
 • 60 dagar öppet köp
 • Fri frakt över 500 kr  

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Outwell Airville 6SA Tent 2020

Item ID: OAS111075
(2)
Show

Ta komforten på campingplatsen till en ny nivå med det nya Outwell Airville 6SA. Tältets allrum har en utbyggnad på sidan (Outwell Wing Lounge) som ger en extra plats för att umgås i tältet. Perfekt för en soffa, fåtöljer eller två stolar och ett bord. Tältet utöver det extra breda allrummet har en mörklagd sovkabin med två sovrum samt en ett extra rum med löstagbart golv i fronten. Outwell Power Air system där de vanliga luftkanalerna kompletteras med längsgående kanaler i kombination med en mycket kraftig tältduk med förstärkningar på utsatta punkter samt extra kraftiga stormlinor fram och bak ger ett tält som klarar vindar i orkanstrykta (28 m/s). Tältet har ett fastsytt golv under sovkabin och det stora allrummet vilket skyddar mot fukt, kalldrag och småkryp. 
 

READ MORE
Available
Not available
Only a few left (1 items)
€1 655
Reg. €1 856. You save €201 (11%)
Not available
Product reminder

Enter your e-mail address below and we will notify you when the product is available! Your e-mail address will be stored up to 180 days.

Antal personer: 6
Antal sovrum: 2
Takhöjd: 220 cm
Golvyta: ca 33 m²
Vikt: 41,3 kg


 

Familjemys på campingplatsen

Outwell Airville 6SA är utformat för att man ska kunna rymma både köksbord med stolar och en yta att möblera för att umgås på ett mer avslappnat sätt. Utbygnaden på sidan ger en bredd på allrummet på hela 530 cm vilket ger bra med utrymme för både soffa, bord och fåtöljer utöver det vanliga köksbordet. Utöver det stora allrummet så har tältet en extra lång möklagd sovkabin samt ett extra rum i fronten som går öppna helt varma dagar. Oroa er inte heller för att det ska vara instabilt. Tältet är nämligen testat till att klara vindar ända upp till 24 m/s så oväder är inget som kommer att förstöra semestern, eller åtminstone tältet.


 

Outwell Airville 6SA Familjetält

 • Outwell Power Air System Frame tekniken gör det enkelt att resa/montera ned samt extremt stabilt. Testat mot vindar av orkanstyrka (28 m/s)
 • Lösa längsgående luftkanaler som fäst mellan kanalerna ger extra stabilietet vid behov
 • Tre zoner: ytterrum, innerrum och sovrum (wet room, dry room & inners)
 • Ytterrum: rum med löstagbart golv som är enkelt att rengöra (perfekt att kunna gå in och ut i oavsett väder).
 • Innerrum: med golv som är fastsytt i tältduken för att skydda mot kalldrag, fukt och småkryp. Perfekt för umgänge på kvällar eller kallare dagar.
 • Outwell Winged Lounge - extra utbyggnad på allrummet som rymmer mer möbler (eller utrustning) 
 • Extra lång sovkabin (230 cm) med högre tak längst in ger utrymme att röra sig eller för förvaring
 • Två sovrum där mellanväggen går öppna upp för att skapa ett större rum
 • Mörkt kraftigt tyg med lågt ljusgenomsläpp i sovkabinen. Släpper igenom mindre ljus och minskar effekten av morgonsolen
 • Outwell Quick & Quiet Inner door - Stora sovrummet har utöver dragkedjan en magnetlist så den går öppna och stänga utan dragkedja
 • Stora panoramafönster i ytterrummet ger en fantastisk utsikt
 • Ytterrummet skyddas av utvikta kanter på tältduken och uppvikta kanter på golvet
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Inbyggda gardiner som regleras med dragkedjor
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Tre öppningar gör tältet enkelt tillgängligt och ger ytterligare möjlighet att ventilera tältet. Bra för semestrar i varmare klimat
 • Öppning fram med dubbla dragkedjor som ger flexibla öppningsmöjligheter
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt i två av dörröppningar till tältet
 • Kabelgenomföring både till tältet och till sovkbainen
 • Outwell Hook Track System - häng taklampor eller utrustning upp till 1,5 kg längs listen (fästen ingår) 
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker, förstärkta remma i fronten och baktill
 • Nätfickor för förvaring i sovrummen
 • Pump med tryckmätare ingår
 • Tältet ligger i en kraftig väska

 

 

 

 

Om Outwell Airville 6SA Familjetält

Det nya Ariville 6SA är en utvecklad med fokus på att skapa ett "Home Away From Home" med mycket plats för att både äta och umgås i tältet. Den extra utbyggnaden och två allrum ger just plats för att både äta, umgås och laga mat. Två rymliga mörkladga sovrum ger även en bra sovkomfort. Tältet använder sig av Outwells Power Air System Frame teknik där man bytt ut stängerna mot luftkanaler för en extremt enkel montering. Pumpa respektive stång och vid behov finns även lösa längsgående luftkanaler som ger extra stabilietet. Detta ger ett tält som är snabbt att resa och extremt stabilt. Kombinerat med den kraftiga duken med förstärkningar på utsatta punkter får man ett tält som klarar vindar av orkanstyrka.   

Tältet bygger på tre zoner. En princip som är vanlig i England och brukar kallas för ytterrum, innerrum samt sovrum. Ytterrummet med löstagbart golv som antingen kan användas som matplats eller för att hänga blöta kläder och förvara utrustning. Nästa zon är det extra stora allrummet med ett helt förseglat golv  där man med fördel kan lägga in matta och möblera för umgänge på kvällar eller regniga dagar då man inte ska gå in och ut ur tältet allt för mycket. Sista zonen är då sovrummen som består av två sovrum. 

Ariville 6SA har tre öppningar, två stycken från sidorna och en framifrån. Den ena sidoöppningen på tältet gör att både sovdelen och det inre rummet blir enkelt tillgängliga. Den andra sidoöppningen öppnar upp den extra utbyggnaden och kan användas för att ventilera tältet varma dagar. Den stora öppningen framtill ger direkt tillgång till ytterrummet samt öppnar upp tältet varma dagar. Den stora dörren i fronten kan öppnas på ett antal olika sätt där man kan anpassa öppningen till allt från tältets hela bredd, en sida eller bara överdelen. 
 

Allrummen

Tältet har två större rum för umgänge. Det går även bra att öppna upp dörren mellan de två rummen för att få ett stort rum. Stora tonade fönster längst sidorna och panoramafönstren fram ger ett mycket behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn. Tältets fönster är dessutom utrustade med ihoprullningsbara gardiner som justeras med dragkedjor vilket gör det enkelt att välja hur mycket ljus eller insyn man vill ha. 

Det yttre rummet har tack vare de stora fönstren en fantastisk utsikt och kan med fördel användas för att äta eller umgås i. Det löstagbara golvet gör det lätt att rengöra så det gör inte lika mycket att man har mycket trafik in och ut ur tältet i alla väder. Yttertältet har ett skydd på utsidan längst ned kring det yttre rummet för att hålla borta fukt och minska risken för kalldrag. Den stora ytterdörren kan öppnas på ett antal olika sätt där man kan anpassa öppningen till allt från tältets hela bredd till bara en enskild panel. Öppnar man tältet helt fungerar rummet mer som ett solskydd och ger känslan av att sitta ute under tak.

Det innre rummet har ett helt förseglat golv. Genom att stänga dörren till det yttre rummet kan man då försäkra sig om att det inte uppstår något kalldrag eller kommer in några småkryp. En mycket uppskattad egenskap kvällstid. Det fastsydda golvet ger även ett bättre klimat i tältet med mindre kondens och bättre värme vid kallare väder.

Outwell Wing Lounge
Outwell Wing Lounge innebär att tältets allrum har en utbyggnad som ger extra plats för att umgås i tältet.  
 

 


Outwell HookTrack System
Outwell HookTrack System gör det enkelt att fästa lampor eller andra tillbehör i tältet. De medföljande krokarna gör det även möjligt att hänga upp utrustning eller kläder i tältet.
 


 

Sovkabinen

Sovkabinen är uppdelad i två sovrum med plats för 3 i varje. Väggen mellan sovrummen går att ta bort ifall man vill samla hela familjen i ett stort sovrum. En unik detalj är den extra rymliga sovkabinen (Outwell Ambassador Master Bedroom) som gör att man får extra utrymme både i längden och höjden mot normala tältkabiner där sängarna tar upp hela längden och bakväggen ofta ger låg höjd i stora delar av rummet. Perfekt för att flytta in packning i sovkabinen eller bara ha lite extra yta att röra sig på.  

Outwell Dark Inners
Ett kraftigare mörkt tyg i hela sovkabinen minimerar effekten av många tältcampares värsta fiende, morgonsolen.
 

 


Outwell Quick & Quiet
Ett av sovrummen har utöver dragkedjan en magnetlist så den går öppna och stänga utan dragkedja (Outwell Quick & Quiet Inner door). En lösning som gör att det går ta sig in och ut ur sovkabinen utan att väcka resten av familjen.


 

Övrigt

Tältet har en ordentligt tilltagen ventilation som enkelt går att reglera för att få önskat luftflöde. Tältduken är helt vattentät med tejpade sömmar och är flamskyddsbehandlad. Huvudddelen av tältet har även ett förseglat golv sytt till yttertältet, vilket skyddar tältet mot vind, insekter och smuts. Frontsektionen (yttre rummet) har ett löst golv med uppvikta kanter samt så har ytterduken en utvikt kant. Markpinnarna är färgmarkerade för enklare montering.


Frågor och svar Outwell Air 
1. Hur tåliga är luftkanalerna?
Kanalerna består av tre lager. Ytterst är ett lager kraftigt polyester, sedan ett skyddande lager PVC och sen kommer själva kanalen i TPU. Konstruktionen gör att kanalerna är mer tåliga mot vind än stål och glasfiberstänger. Viktigt är dock att man bara använder den medföljande pumpen och inte pumpar upp ett högre tryck än 0,8 bar då ett för högt tryck riskerar att skada kanalerna. 

2. Vad händer om det går hål i kanalen eller en ventil går sönder? Rasar tältet ihop?
Kanalerna är separata så tältet rasar inte ihop om det skulle gå hål. Alla kanaler går enkelt att byta ut och är det ett mindre hål kan man även laga det med Outwells lagningssatser eller med gaffa tejp eller en silikonbaserad tejp (som klarar tryck över 1 bar). Skulle en ventil i tälten sluta fungera är även de enkla att byta ut. 

BrandOutwell
Tent size6
FlysheetOuttex® 6000 Pro, 100% polyester
Hydrostatic Head6000 mm
TubesPower Air System frame for best performance
Max Pressure9 psi/0,6 bar
Floor (material)Double-coated waterproof polyethylene, 100% polyethylene
Pack Size95 x 50 x 50 cm
Weight41.3 kg
ConstructionInflatable
ColourNavy Night
Included in the packTent, Pegs, Carry bag, Pump
Inner tent materialBreathable polyester, 100% polyester
Average rating 5/5 based on 2 reviews.

Klockrent... jag säger bara kontakta getcamping i Umeå om ni behöver campingprylar..trevliga mäniskor.

Accessories for this item
Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart