• Order today for delivery on Monday
 • Prisgaranti
 • 60 dagar öppet köp
 • Fri frakt över 500 kr  

Ask us, we know camping!

+4690 - 349 33 50

Robens Klondike Tipi Tent 2020

Item ID: OAS130189

Mindre tipi tält som passar familjen eller den mindre gruppen. Går komplettera med innertält, matta eller kamin. Duk med bomullsiblandning ger ett mycket bra klimat i tältet och det förseglade golvet skyddar mot kalldrag och småkryp.


 

READ MORE
Available
Backorder item
Only a few left (1 items)
€802
Reg. €903. You save €101 (11%)
Backorder item
Product reminder

Enter your e-mail address below and we will notify you when the product is available! Your e-mail address will be stored up to 180 days.

Antal personer: 6
Takhöjd: 270 cm
Golvyta: ca 12,5 m²
Vikt: 16,7 kg

 

Mindre tipip

Robens Klondike är en mindre tipi för familjer eller sällskap på upp till 6 personer. En stor fördel med tältet är dess flexibilitet där det går utöka det med innertält, golvmatta och tältkamin. En annan stor fördel är tältduken som är en bomullsinblandad duk vilket ger tältet ett betydligt bättre inomhusklimat än andra dukar. Detta genom att bomullen skyddar mot värme och isolerar vid kyla. 

 

Robens Klondike

 • HydroTex Polycotton tältduk med bomull
 • Stabilt, testat till vindar på upp till 168 km/h
 • Robens stormsäkring för tältlinor ger ökad stabilitet i kraftig vind
 • Mycket enkel montering med en centrumstång
 • Löstagbart golv 
 • Ordentligt dimensionerad ventilation och myggnät i dörren
 • De stora ventilerna på sidan går även öppna för att få in mer ljus i tältet
 • Reflextråd i tältlinan och självlysande tältlinespännen
 • Förberett för kamin (öppning upptill och golvet går öppna till mitten för att vika undan en sektion)
 • Går komplettera med kamin, innertält för 6 personer och en tältmatta 

Om Robens Klondike

Letar ni efter känslan av att komma så nära naturen som möjligt när ni tältar så är en tipi svårslagen. Robens Klondike är en mindre tipi med plats för upp till 6 personer vilket gör att den passar perfekt för familjen eller det mindre sällskapet. Den kraftiga centrumstången i mitten gör tältet enkelt att resa och i kombination med den kraftiga duken får man ett riktigt stabilt tält som klarar vindstyrkor på upp till 168 km/h. 

Genom att blanda bomull och polymer så får tältet ett betydligt bättre inomhusklimat än andra tält. Detta genom att bomullen andas, skyddar mot värme och isolerar vid kyla. Den ger dessutom betydligt tystare innemiljö. Du kan med andra ord säga adjö till prasslet när det blåser och den klassiska tältdoften som kommer med syntetiska dukar under varma dagar. Duken är impregnerad mot vatten och vid kraftigare regn så sväller bomullsfibrerna i duken vilket gör duken helt tät. 

Tältet är lättillgängligt genom den stora A-formade öppningen och trots centrumstången i mitten är det rymligt och enkelt att röra sig i. Dörren skyddas av en övergående kant vilket gör att den går ha öppen även i lättare regn. Dörren är delad i två delar så man kan välja hur mycket man vill öppna upp. Båda dörrar är försedda med insektsnät. 

Det ingår även ett golv till tältet som man fäster med dragkedja om man vill använda sig av golv. Golvet har även en dragkeja in mot centrum så använder man kamin kan man öppna en sektion i golvet för att det inte ska skadas av kaminen. I toppen på tipin finns en reglerbar ventilation samt så har tältet tre mindre ventilationsöppningar på den nedre kanten. Dessa kan även användas för att få in mer ljus i tältet. 

Tältet är mycket flexibelt gällande tillbehör. Det går lägga till en kamin, en tältmatta och ett innertält för 4-personer. 
 

 

BrandRobens
Tent size6
FlysheetHydroTex Polycotton, 65% polyester / 35% cotton
PolesAlloy anodised 30.8-52 mm centre pole / 22 mm A-frame
Floor (material)Zip-in groundsheet, 210T Oxford polyester, 10,000 mm, 100% polyester
Pack Size80 x 27 cm
Weight16.7 kg
Transport bag / storagePacking bag with compression straps
ColourKhaki
Accessories for this item
Others also bought
Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart